PAMUKKALE'DE KURBAN BAYRAMI YOĞUNLUĞU BAŞLADI

UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Pamukkale'de yaz tatili ve Kurban Bayramı tatili ile birlikte yoğunluk yaşanmaya başladı. Bilhassa yerli turistte artışın yaşandığı Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale'deki otellerde tatil dolayısıyla doluluk, yüzde 100'e yaklaştı.

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

Dünyada eşi benzeri olmayan, ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerler listelerinin neredeyse tamamında yer verilen ve her yıl 2 milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiği Pamukkale, doğanın sanatçı rolünü üstlendiği yerlerden. Termal suların hava ile teması sonucunda meydana gelen beyaz travertenlerin donmuş bir şelale benzeri kademeli şekiller oluşturduğu ve yer yer teras biçimli havuzlar meydana getirdiği Pamukkale'nin çekiciliği Roma Dönemine kadar gidiyor. Pamukkale Travertenleri'nin hemen yanında tüm görkemiyle ayakta duran Pamukkale Hierapolis Antik Kenti kalıntılarının büyük bölümü de bu dönemden. Termal suların oluşturduğu eşsiz güzellikteki travertenler ve tarihi kalıntılarla UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesinde yer alan Pamukkale, her mevsim ziyaretçi çekse de yaz tatilinde ziyaretçi akınına uğruyor.

DOLULUK ORANI 100'E YAKLAŞTI

Sahil yollarının kesişim noktasındaki Denizli'nin en büyük turizm değeri olan Pamukkale, yaz tatili ve Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ziyaretçilerini kendine çekiyor. Tatilini sayfiye yerlerinde, sahil kenarlarında geçirmek isteyen vatandaşlar, şifalı suları ve tarihi zenginliğiyle insanları kendine çeken Pamukkale'ye uğrayarak şifalı termal suyun oluşturduğu eşsiz güzellikteki travertenleri ve çevresindeki antik kentleri gezme fırsatı buluyor. Yerli ve yabancı misafirler tarafından her mevsim tercih edilen bölgede yaz tatilinde yoğunluk yaşanıyor. Kurban Bayramı dolayısıyla hareketliliğin olduğu Pamukkale'de sahil kesimine göre fiyatların biraz daha uygun olmasının da etkisiyle bölgedeki otellerde 9 günlük tatilde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaşmış durumda.

 BU YILKİ HEDEF 3 MİLYON ZİYARETÇİ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, geçen yıl ocak-mayıs döneminde 403 bin 748 ziyaretçinin giriş yaptığı Pamukkale'nin bu senenin aynı döneminde 561 bin 549 ziyaretçi ağırladığını belirterek, "Geçen yıla göre ziyaretçi sayımızda yüzde 40'lık bir artış var. Geçen yıl 2 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmıştık. Yıla iyi başlamışken depremlerden turizmimiz olumsuz etkilendi. Bu yılki hedefimiz 3 milyon ziyaretçiye ulaşabilmek. Şu anda yaz tatili ve Kurban Bayramı dolayısıyla rezervasyonlar oldukça iyi. Sahil bölgelerine göre fiyatlarımız daha uygun. Bölgemiz termal ve tarihi yönüyle çok tercik ediliyor. Otellerimizin doluluk oranı yüzde 100 seviyesine yaklaştı." diye konuştu.
Şen, en çok turistin geldiği Rusya'daki gelişmelerin sağduyu ile sona ermesinin Türk turizmi için sevindirici olduğunu kaydetti.