DENİZLİ CANLI HAYVAN PAZARINDA SON DURUM: ALICI DA SATICI DA MEMNUN DEĞİL

Denizli Canlı Hayvan Pazarında sürdürülen Kurban Bayramı satışları sırasında yaşanan fiyat sıkıntıları gündeme geldi. Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, pazarı ziyaret ederek durumu değerlendirdi.

Fiyatlar Pazar ve Borsa Arasında

Milletvekili Sema Silkin Ün, borsanın belirlediği 150-160 TL bandındaki kilogram fiyatının, pazarda 120 TL'nin üzerine çıkmadığını belirtti. Ün, "120 TL'nin üzerini geçmeyen fiyatlarda dahi maalesef hayvanların ellerinde kaldığını görüyoruz." dedi.

Hayvanlar Satılmıyor

Ün, pazarda bir çok besicinin yarıdan fazla hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanlarının ellerinde kaldığını dile getirdi. Küçükbaş hayvan satıcıları arasında bir haftadır tek bir hayvan bile satamayanların olduğuna dikkat çeken Ün, "Satıcılar Arefe günü belki bir umut satış yapabileceklerini, alıcılar ise fiyatların daha da aşağı düşmesini bekliyorlar." dedi.

Satıcılar Maliyeti Kurtaramıyor

Ün'ün açıklamasına göre, satıcılar şu an maliyeti kurtarabilecek seviyede fiyatlandırma yaptıklarını ifade ediyor ancak, son bir haftada yem fiyatlarına üç kez zam geldiği ve torba fiyatının 420 TL'ye ulaştığı bir dönemde, satıştan kar elde etmek zorlaşıyor. Ün, "Satıcının bundan memnun olabilmesi, satıştan kar elde edebilmesi çok mümkün görünmüyor." ifadelerini kullandı.

Yardımseverlik Umuduyla Bayram

Ün, durumun zor olduğunu belirtirken, vatandaşların kurbanlıkla bayrama girebilmek gibi bir imkanının olup olmayacağına dair de belirsizlikler olduğunu ifade etti. Ancak, vatandaşların yardımseverliğine işaret ederek, "İnşallah bu bayram evlerine kurban eti giremeyen vatandaşlarımıza bu imkanı sağlayabilecek yardımseverlik içerisinde oluruz." dedi. Sema Silkin Ün, bütün vatandaşlara hayırlı bayramlar dileklerini iletti.