PAMUKKALE'YE GİRİŞ İZDİHAMI

UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğrarken, girişte uzun kuyruklar oluştu.

Dünya harikası Pamukkale'de Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Yılın her mevsimi ziyaretçi ağırlayan Pamukkale, bayram tatili dolayısıyla turizmde yüzleri güldürdü. Ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerler listelerinde yer verilen ve her yıl 2 milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiği Pamukkale, termal suları ve tarihi yapılarıyla ülkenin ve Denizli'nin önemli bir değeri olarak bayramda misafirlerin uğrak noktalarından biri oldu.

Termal suların hava ile teması sonucunda meydana gelen beyaz travertenlerin kademeli şekiller oluşturduğu ve yer yer teras biçimli havuzlar meydana getirdiği Pamukkale, çekiciliğini antik çağlardan beri sürdürüyor. Doğanın sanatçı rolünü üstlendiği beyaz travertenler Kurban Bayramı tatilinde de ziyaretçi akınına akınına uğradı. misafir yoğunluğu yaşanan Pamukkale Hierepolis ören yerine girişte uzun kuyruklar oluştu.

Ziyaretçi akını TRT World'e yansıdı

Antik dönemden günümüze değin tedavi ve dinlenme amaçlı kullanılan sıcak su ve çamur kaplıcalarıyla ünlü Denizli'ye ziyaretçi akını TRT World'e yansıdı. UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi'nde yer alan Hierapolis Antik Kenti’nin ve Pamukkale Travertenleri’nin bulunduğu Karahayıt bölgesinin yanı sıra Sarayköy ve Yenicekent kaplıcaları da yoğun olarak tercih ediliyor.