KÖPEKLERİ ÇALDIKTAN SONRA BELEDİYENİN KLİNİĞİNDE AŞI YAPTIRMIŞLAR

Denizli’de bayram sabahı evden uzaklaşan Badem ve Çiko isimli iki cocker cinsi köpek kimliği belirsiz üç kişi tarafından araca bindirilip götürüldü. Şüpheliler köpekleri Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Kliniği’nde parazit aşısı yaptırdıktan sonra kayıplara karıştı. Kaybolan köpeklerin sahibi Nurmet Akpınar suç duyurusunda bulundu, köpeklerin geri getirilmesini istedi.

İlginç olay Denizli’nin Merkezefendi ilçesine bağlı Karaman Mahallesi’nde yaşandı. Evin bahçesinde bulunan cocker cinsi 9 yaşındaki Badem ve 2 yaşındaki Çiko sabah erken saatlerde yakın mesafedeki parka gitti. Görgü tanıklarının ifadesine göre üç kişilik bir aile iki köpeği araca bindirip uzaklaştı. Köpeklerin sahibi Nurmet Akpınar sosyal medyada kayıp ilanı verdi ve Denizli Hayvan Dostları Derneği’nden yardım istedi.

Dernek üyeleri yaptıkları araştırmada iki köpeğin Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Kliniği’ne götürüldüğünü tespit etti. Kliniğin güvenlik kamerası görüntülerine göre iki köpeğin iç ve dış parazit aşısı yapıldığı daha sonra aynı kişiler tarafından araca bindirilerek götürüldüğü görüldü.

‘POLİSE BAŞVURDU, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU’

Köpeklerinin bayramın ilk gününden itibaren kayıp olduğunu söyleyen Akpınar; “Polise başvurduk. Suç duyurusunda bulunduk. Köpekler evin bahçesindeydi. Bayram sabahı erkenden çıkmışlar parka gitmişler. Kedi kovaladıklarını düşünüyorum. Bayram namazına giden vatandaşlar görmüş. Perişan olduk. Bir an önce bulunmasını istiyoruz. Ödül koymayı planlıyoruz ama bir faydası olur mu bilmiyoruz. Bulanlar belki de koruma altına almak istemiş olabilir ama üzerinden bir hayli zaman geçti. Kayıp olduklarına dair çok fazla paylaşım yaptık. İyi niyetli olsalardı geri getirirlerdi diye düşünüyorum. Köpeklerin götürüldüğü bölgede sık sık gezinti yapardık. Alıkonulmasalardı kendi kendilerine eve dönerdi” ifadelerini kullandı.

‘KLİNİKTE KAYIT ALTINA ALINMAMIŞ’

Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkanı Bülent Gökçe kliniğe getirilen her köpeğin kayıt altına alındığını fakat bu iki köpeğin kayıt altına alınmadığını belirterek; “Kliniğe getirildiklerini tespit ettik. Güvenlik kamerası kayıtlarında görülüyor. Görgü tanıkları siyah renkli bir araca bindirilip götürüldüklerini teyit ediyor. Kliniğe getirilen her hayvan kayıt altına alınır ama bu olayda kayıt tutulmamış. Önce bize güvenlik kameralarının da çalışmadığı söylendi. Yetkililerin devreye girmesi ile kamera görüntüleri çıkarıldı. Sahibi suç duyurusunda bulundu. Görüntü kayıtlarından köpeği götürenlerin tespit edileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.