BELEDİYE BAŞKANI ALİ ATLI’DAN DAVET VAR

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Babadağ Tanıtım Günleri El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali’nin 8-9 Temmuz’da yapılacağını belirterek, tüm Denizlilileri farklı bir hafta sonu geçirmeleri için festivale davet etti.

GÜRKAN GÖK

Babadağ Belediyesi, 8-9 Temmuz tarihleri arasında Babadağ Tanıtım Günleri El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali düzenledi.  Belediye Başkanı Ali Atlı, festival öncesinde Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek festival programı hakkında bilgi verdi.

Kurban Bayramı’nın hemen ardından festival çalışmalarına başladıklarını ifade eden Ali Atlı “Daha önce hava koşulları nedeniyle ertelemiş olduğumuz Babadağ Tanıtım Günleri El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivalimizi bu hafta sonu Babadağ’da gerçekleştireceğiz. Çok farklı bir festival programı hazırlıyoruz. 2019’dan bugüne kadar Babadağ Belediyesi ve BASİAD işbirliğinde yürüttüğümüz turizm ile ilgili çalışmaların hem lansmanı hem de turizm alt yapımızın hazır olduğunu bütün Denizlili hemşehrilerimizle paylaşacağız.  Babadağ’ın geleneksel ve tarih kokan sokaklarını, çeyiz sandığından çıkan el emeği nakışları, Pamukkale Üniversitesi Resim Bölümü öğrencilerimizle birlikte Babadağ evlerinde yaptığımız çalışmaları bütün hemşehrilerimize tanıtmak istiyoruz" dedi.
 

BELEDİYE BAŞKANI ALİ ATLI’DAN DAVET VAR

“BÜTÜN HEMŞEHRİLERİMİZİ BABADAĞ’A DAVET EDİYORUM”

Festivalin ismini Babadağ Tanıtım Günleri El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali olarak belirlediklerini söyleyen Atlı, "Bu yıl festivalin ana omurgasını kadınlar oluşturuyor. Kadınlar olmadan bu festival olmaz dedik.  Yaklaşık 350  girişimci kadınımız stant açarak, gelen misafirlere el emeği göz nuruyla ürettikleri ürünleri tanıtacak. Bunun yanında sokak projelerimizi, kültür, sanat ve tarih evimizin tanıtımını yapacağımız güzel bir festival olacak” diye konuştu.

“YAKLAŞIK 30 BİN MİSAFİRİMİZİ BABADAĞ’DA AĞIRLAMAK İSTİYORUZ”

Festival programını açıklayan Atlı, “Cumartesi ve pazar günü çeşitli dans grupları gösteriler düzenleyecek. Çocuklarımız için palyaço, oyun grupları ve farklı etkinlikler ile yarışmalar planladık. Bunun yanında iş atölyelerimiz olacak. Kadınlarımız burada hem ürettikleri ürünleri gelen misafirlerimize tanıtacaklar hem de üretimi uygulamalı olatak gösterecek.  Yine çocuklarımız için canlı langırt ve rodeo gibi bugüne kadar yapılmayan farklı bir konseptte etkinlikler hazırladık. Yaklaşık 2 gün boyunca 25-30 bin misafirimizi Babadağ’da ağırlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

GÖKÇE VE OZAN OZANCA KONSER VERECEK

Festivalin cumartesi günü saat 18.00’de kortej yürüyüşü ile başlayıp, sokak açılışı ile devam edeceğini, ilk günün Gökçe konseri ile tamamlanacağını açıklayan Belediye Başkanı Ali Atlı, "Pazar günü Babadağ’ın geleneksel ve yöresel yemeklerini yarışacak. Jüri huzurunda yemeklerin tadımı yapılacak, dereceye girenlere ödül verilecek. Akşam Ozan Ozanca konseri ile festivalimizi tamamlayacağız" dedi.