KADIN EMEĞİNE 1,2 MİLYON LİRA DESTEK

Denizli Valiliği, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen KOOP-DES Programı kapsamında kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflere 3 yılda toplam 1,2 milyon TL hibe desteği sağladı. Programdan 3 yılda 10 kooperatif yararlandı.

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında, projenin uygulandığı 3 yılda ortaklarının çoğunluğu kadınlardan oluşan ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflere ülke çapında 42,3 milyon lira, Denizli’de ise 1,2 milyon lira hibe desteği verildi.

Kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması amacıyla 2020 yılında hayata geçirilen programla, kooperatiflerin üretim ve istihdama katkısı olacak projelerinde makine veya ekipmanla ilgili mal alımları desteklendi.

ORTAKLARININ YÜZDE 90'I KADIN

Ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına ve projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek sağlandı.

KOOPDES kapsamında 2020'de 3 kooperatifin projelerine 328 bin 998,  2021'de 3 kooperatife 301 bin 368 TL, 2022 yılında ise 4 kooperatife  477 bin 187 TL hibe desteği sağlandı.

EĞİTİM DESTEĞİ DE DAĞLANDI

Proje kapsamında kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve desteklenmesine yönelik E- Ticaret, ihracat, pazarlama ve markalaşma gibi konularda birçok eğitim programı, seminer, konferans düzenlendi, çeşitli il ve ilçelere örnek çalışma ziyaretleri yapıldı.