ORMANLARDA ATEŞ YAKMAK YASAK!

Uzun süren yağışların ardından aniden bastıran hava sıcaklıkları, orman yangınları için ek tedbirleri beraberinde getirdi. Denizli Valiliği, 31 Ekim’e kadar mesire alanları, tabiat parkları ve günü birlik kullanım alanlarının dışında kalan ormanlık alanlarda piknik yapmak, konaklamak ve mangal, semaver gibi amaçlarla ateş yakmayı yasakladı.

Denizli’de uzun süren yağışların ardından hava sıcaklıkları aniden yükseldi. Denizli Valiliği, meteorolojiden alınan veriler doğrultusunda önümüzdeki günlerde kentteki sıcaklık değerlerinin yükseleceğinden dolayı, hava şartlarına ve insani faktörlere bağlı olarak yangın riskinin artabileceği değerlendirdi.

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu’nun 25 Nisan’da aldığı karar doğrultusunda Denizli Valiliği yaptığı değerlendirme sonucu ormanlık alanlarda 31 Ekim’e kadar ateş yakılmasını yasakladı.

Yapılan açıklamada, “25 Nisan 2023 tarih ve 2023/1 karar nolu Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu’nun kararları ile aynı komisyon kararının 9. maddesinde belirtilen ‘Yangın riskinin yüksek olduğu dönemlerde yangına hassas ormanlık alanlara, ilgili mevzuat hükümleri gereğince ek karar alınmadan Denizli Valiliği’nin ilan edeceği duyuru ile belirlenecek tarihler arası girişler kısıtlanacaktır’ hükmü doğrultusunda 31 Ekim 2023 tarihine kadar mesire alanları, tabiat parkları ve günübirlik kullanım alanlarının dışında kalan ormanlık alanlarda piknik yapmak, konaklamak ve mangal, semaver gibi amaçlarla ateş yakmanın yasaklanmasına, izin verilen mesire alanlarında da belirtilen tarihler arasında saat 20.00’den sonra ateş yakmaya izin verilmemesine karar verilmiştir” denildi.