EKMEK ZAMMI ERTELENDİ

​​​​​​​Denizli’de bakkallara iletilen ve bugünden itibaren uygulanması beklenen ekmek fiyatlarındaki zam kararının, 11 Temmuz Salı gününe ertelendiği bildirildi.

Denizli Fırıncılar Odası’nın bir süredir ekmek fiyatlarının artırılması yönündeki talebini Belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcilerinden oluşan komisyon olumlu karşılamış ve dün  200 gram ekmeğin 5 liradan 7 liradan çıkarılması yönündeki talep kabul edilmişti.

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, buğday fiyatları başta olmak üzere birçok artan maliyetler nedeniyle fırıncı esnafının ekonomik anlamda önemli güçlükler çektiğini ve ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu duyurmuştu. Karadaban'ın bu açıklamasının ardından dün bakkallara 8 Temmuz'dan itibaren 200 gram ekmeğin 7 liradan satılacağı bildirilmişti.   Ancak Denizli'de ekmek bugün de 5 liradan satışa sunuldu. Bugün eski fiyattan ekmek satmaları istenen bakkallara yeni fiyat etiketlerinin gönderilmediği, zamlı fiyatın 11 Temmuz Salı gününden itibaren geçerli olacağının iletildiği öğrenildi.