ÇİVRİL’İN ADLİYE SORUNU BAKAN TUNÇ’UN GÜNDEMİNDE

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’daki Gölbaşı Hakimevi'nde 83 baro başkanıyla bir araya geldi. Toplantıya katılan ve toplantıda Çivril İlçesi’nde adliye sorunun olduğunu Bakan Tunç’a bizzat ilettiklerini ifade eden Denizli Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, “Bakanımız da bunun yapılması gerektiğini ve konuyla özellikle ilgileneceğini söyledi” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’daki Gölbaşı Hakimevi'nde 83 baro başkanıyla bir araya geldi. Toplantıda; savunma olmadan yargının, yargı olmadan da hukuk devletinin olmayacağını vurgulayan Tunç, avukatların yaşadığı sorunları tek tek ele alarak çözmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi. 

Son 21 yılda yargı alanında yapılanları anlatan Tunç, Anayasa'da da bugüne kadar önemli değişiklikler yapıldığını kaydetti. Deprem bölgesinde ağır hasar gören 15 adliyenin yeniden inşa edileceğini ifade eden Tunç, yaraların sarılması için çalıştıklarını dile getirdi. Yargı hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi amacıyla deprem bölgesinde yapılanları aktaran Tunç, bu bölgelerde yeni mahkemelerin kurulduğunu belirtti.

“AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ EYLÜLDE YAYIMLANACAK”

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ne yönelik de açıklamalarda bulunan Yılmaz Tunç, “Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ni, ağustos ayında çalışmalarını tamamlayarak, eylül ayında yayımlayacağız" dedi. Hakim ve savcı adaylığının kaldırılarak hakim ve savcı yardımcılığının getirildiğini ifade eden Tunç, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nın getirildiğini anımsattı. Avukatlık stajına başlamak için bu sınavda başarılı olunması gerektiğini belirten Tunç, hakim ve savcı olmak isteyenlerin de bu sınavı geçtikten sonra hakimlik ve savcılık sınavına gireceğini anlattı.

“AVUKATLIK KANUNU’YLA İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR”

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde yer alan hedeflerin büyük bölümünün hayata geçirildiğini kaydeden Tunç, “Şimdi Avukatlık Kanunu'yla ilgili çalışmamız devam ediyor. Bilim Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Avukatlık Kanunu taslağı bir aşamaya geldiğinde barolarımızın görüşüne açacağız. Sizlerin katkısıyla inşallah Avukatlık Kanunu'nun bu dönemde yapılmasına ön ayak oluruz” diye konuştu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ise toplantıyı önemsediklerini ifade ederek, Tunç'a teşekkür etti ve çeşitli konulardaki talepleri dile getirdi.

“VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU”

Toplantıya Denizli Baro Başkanı Adnan Demirdöğer de katıldı. Bakan Tunç’un da avukatlık mesleğinden geldiğinin altını çizen  Demirdöğer, “Bakanımız bizim meslektaşımız. Göreve gelir gelmez meslektaşlarıyla buluşmak istedi. 83 baro başkanıyla toplantı gerçekleştirdi ve meslektaşlarının sorunlarını dinledi.  Biz de sorunlarımızı birinci ağızdan ilettik. Verimli bir toplantı oldu. Bakan Bey de mutlu oldu” şeklinde konuştu. 

“ÇİVRİL’DE ADLİYE SORUNU VAR, BAKANA İLETTİK”

Avukatlık mesleğinin sorunlarının olduğunu ve onları Bakan Tunç’a bizzat ilettiklerini belirten Demirdöğer, “Bizim de Çivril İlçemizde adliye sorunumuz var. Ben de onu bizzat Bakan Bey’e ilettim. Bakanımız da bunun yapılması gerektiğini ve konuyu özellikle ilgileneceğini söyledi. Dünkü toplantının ardından Türkiye Barolar Birliği’nde de toplantı gerçekleştirdik. Mesleki sorunlarımızla ilgili iki gün yoğun görüşmeler yaptık” dedi.