ORMANLAR YANGINA DİRENÇLİ OLACAK

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dirençli Ormanlar Tesisi Projesi (YARDOP) planlama çalışmaları kapsamında Denizli ve Uşak'taki ormanlarda önümüzdeki yıl kurulacak yangına dirençli orman alanları ile ilgili çalışma başlattı.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, ormanların korunup geliştirilmesi için yaptığı çalışmalarda bir taraftan yanan orman alanlarının rehabilitasyonunu gerçekleştirirken, diğer yandan da yangına dirençli ormanların artırılması için çalışma yürütüyor. 

orman

Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül ve beraberinde heyet Denizli ve Uşak'taki ormanlarda önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek Yangına Dirençli Ormanlar Tesisi Projesiyle (YARDOP) ilgili planlama yapmak amacıyla havadan incelemede bulundu. İncelemede 2024 yılı YARDOP çalışmalarının hangi alanlarda yapılacağı belirlendi.
Proje ile yangına hassas ormanlarda yangınlara karşı direnci artırmak için yanıcı madde miktarını azaltmaya yönelik orman bakımlarını yapmak, yangın sırasında açığa çıkan ısı enerjisini düşürmeye yönelik yangın zayıflatma alanları oluşturmak, ağaç, ağaççık ve çalılardan oluşan hatlar tesis etmek, ihtiyaç halinde ulaşım tesisleri yapmak, ayrıca yangına direnç gösteren yöreye uygun türler ile karışık ormanlar kurmak gibi çalışmalar hedefleniyor.