AKSESUAR FARKI

​​​​​​​Türkiye'de, sıfır araç bulunamaması sonrası bayilerin ek kazanç elde etme çabası yüzünden aksesuarlı otomobil fiyatı tabiriyle tanıştı. Ancak, 6+6 kuralı ve ikinci elin fiyatının sıfırı geçememesi gibi düzenlemeler, fırsatçıların yeni yöntemler geliştirmesine neden oldu. Artık galeriden araç almak isteyenler aksesuar farkıyla karşılaşıyor.

İkinci el otomobil satışında düzenlemeye gidildi. Aracın satış fiyatı artık sıfır fiyatını geçemeyecek. Ancak bazı satıcılar bu kurala uymamak için aksesuar oyunu başlattı. Araçların sıfır satışında ek ücret alınabilecek donanımlar ikinci el araçların fiyatını arttırmak için bahane ediliyor. Cam tavan, hafızalı koltuk, karartılmış aynalar, otomatik farlar gibi özellikler, fiyatları yükseltmek için kullanılıyor.

Araçlara Zam Üstüne Zam Yapılıyor

Bir aracın ikinci el satışı için 2 milyon 100 bin TL istenmiş ancak aynı aracın sıfır fiyatı yetkili satış mağazasında 2 milyon 54 bin TL. İkinci el araçlara zam üstüne zam yapılıyor. İnternetteki araç ilanları da 'özel sipariş' ya da 'Türkiye tek' gibi notlarla güncellenmeye başlandı.

Aksesuarlar Fiyatları Çok Arttırıyor

Aracını satılığa çıkaran bir kişi, "Bizdeki araç ekstra donanımlı. Araç koltuğu farklı, sıfırında cam tavan yok, bunda cam tavan var. Aksesuarlar aracın fiyatını çok arttıran şeyler" dedi. Ancak, bazı satıcıların aksesuarların fiyatlarını şişirerek araç fiyatlarını yükselttiği de görülüyor.