TARLADA 100 BİN AYNALI SAZAN ÜRETİMİNE BAŞLADI

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde bir vatandaş, iki dönümlük tarım arazisini havuza çevirip 100 bin aynalı sazan üretimine başladı.   

İHA

Yıllarca İsveç’te yaşadıktan sonra memleketi Denizli’nin Beyağaç ilçesine gelen 40 yaşındaki Özgür Dabanlı, iki dönümlük verimli tarım arazisini havuza çevirdi. Havuzu suyla dolduran Dabanlı, çocukluk hayali olan aynalı sazan üretimine başladı. Geçen yıl tarladaki havuzuna 100 bin aynalı sazan bırakan Dabanlı, her gün besleme yaptığı balıkları 2 kiloya ulaştığında satışına başlayacağını söyledi. 

TARLADA 100 BİN AYNALI SAZAN ÜRETİMİNE BAŞLADI
 
“İLERİ Kİ ZAMANDA BUNLARI BÜYÜTÜP SPORTİF OLTA BALIKÇILIĞINA DA GEÇECEĞİZ” 
 
Beyağaç ilçesinde ve çevre ilçelerde ilk kez tarlada balık üretimini kendisinin başlattığını hatırlatan Özgür Dabanlı, “Yıllardır yurt dışında kaldım. Şimdi memlekete geldim. Eskiden beri içimde olan aynalı sazan üretimine başladım. İki dönümlük tarlamı havuza çevirerek balık tarlası yaptım. Zamanla daha da iyi yapacağım, büyüteceğiz buraları. Belki ileriki zamanda bölgede sportif balıkçılıkta düşünüyoruz. Geçen sene havuza yüz bin aynalı sazan yavrusu bıraktım. Balıklar için yemleme yapıyoruz. İleri ki zamanda bunları büyütüp sportif olta balıkçılığına da geçeceğiz. Balıkçılık hobisi olanlara iyi bir hizmet vermeye çalışacağız. Balıklar büyüdüğünde yaklaşık iki kilogram ağırlığına ulaştığında İç Anadolu piyasasına da göndereceğiz. Talep olursa ihracat da düşünüyoruz” dedi. 
                           

TARLADA 100 BİN AYNALI SAZAN ÜRETİMİNE BAŞLADI