GÖKYÜZÜ SEVDALILARI TOPUKLU YAYLASI’NDA YILDIZLARA DOYACAK

Türkiye'nin batısındaki en karanlık, yıldızların en güzel gözükeceği coğrafyalardan biri olan Topuklu Yaylası, gökyüzü gözlem şenliğine ev sahipliği yapacak. 13-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Beyağaç Topuklu Yaylası Gökyüzü Gözlem Etkinliğinde gökyüzü sevdalıları yıldızları izleyecek.

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

Beyağaç'ta bulunan Topuklu Yaylası, uluslararası etkinliğe hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğinde Kalebey Yerel Eylem Grubu Derneği, Beyağaç Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, GEKA ile Prof. Dr. Ethem Derman ve amatör astrofotoğrafçıları işbirliğiyle gerçekleştirilecek Uluslararası Beyağaç Topuklu Yaylası Gökyüzü Gözlem Etkinliği, 13-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

Türkiye'nin batısındaki en karanlık, yıldızların en güzel gözükeceği coğrafyalardan biri olan Topuklu Yaylası, gökyüzü gözlem şenliğine ev sahipliği yapacak. Topuklu Yaylasının astro turizm bölgesi haline dönüştürülmesi yolundaki etkinlikte, bungalovların yanı sıra kurulacak çadırlarda konaklama sağlanacak. Etkinlik boyunca her türlü yeme içme ihtiyacı, alanda kurulacak olan Beyağaç Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin satış yapacağı stantlardan karşılanacak.

GÖKYÜZÜ SEVDALILARI TOPUKLU YAYLASI’NDA YILDIZLARA DOYACAK

Beyağaç Belediyesi Başkanı Mustafa Akçay, Uluslararası Beyağaç Topuklu Yaylası Gökyüzü Gözlem Etkinliği-Prof. Dr. Ethem Derman ile Yıldızların Altında etkinliği ile ilgili olarak "Beyağaç Belediyesi olarak, Topuklu Yaylası'nda en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz. Amacımız, Topuklu Yaylamızda bu tür etkinlikleri sürdürülebilir hale getirmek ve Topuklu Yaylamızı ülkemizin ilk "Karanlık Gökyüzü Parkı" ilan ettirebilmek." dedi."

GÖKYÜZÜ SEVDALILARI TOPUKLU YAYLASI’NDA YILDIZLARA DOYACAK