DENİZLİ’DE ‘B SINIFI’ EHLİYETE ZAM GELDİ!

Denizli Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Özmen Atalay, B sınıfı ehliyete zam yaptıklarını açıkladı. Asgari ücretin zamlanması ve vergi oranlarının artması zam kararına neden olarak gösterilirken, B sınıfı ehliyetin yeni fiyatı 12 bin lira oldu.

Denizli’de Ocak ayının başlarında 8 bin 500 TL olarak güncellenen ehliyet fiyatlarına yeni zam geldi. Denizli Sürücü Kursları Derneği Başkanı Özmen Atalay, Asgari ücretin zamlanması ve vergi oranlarının artması nedeniyle, fiyat güncellemesine gitmek zorunda kaldıklarını açıkladı. Atalay, Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere, B sınıfı ehliyet fiyatını 12 bin lira olarak güncellediklerini dile getirdi.

Denizli Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Özmen Atalay, zamlardan sonra sektörün zor zamanlardan geçtiğini belirterek “Hatırlanacağı gibi Ocak ayında Ehliyet fiyatını 8 bin 500 TL yapmıştık. Ancak bu durumun Haziran ayında değişeceğinin sinyalini o zaman için vermiştik. Şimdi gelinen bu noktada, Asgari ücretin zamlanması ve vergi oranlarının artması nedeniyle, Denizli Sürücü Kursları Derneği olarak, ehliyet sınıflarında fiyat güncellemesine gitmek zorunda kaldık. İl genelinde 54 Sürücü kursumuzun, yaklaşık 400 Çalışanı bulunmaktadır. Tabi bu personellerimizin SGK ve Vergi giderleri de eklendiğinde, bir personelin maliyeti 15 bin 762 TL’yi bulmaktadır. Ayrıca Dolar kurunun artış göstermesi ve Akaryakıta gelen zamlardan sonra, eğitim maliyetinin de artış göstermesi, sektörümüzün zor zamanlardan geçmesine neden olmaya başladı. Bu nedenle yönetim kurulumuzun yaptığı toplantı sonucunda, B sınıfı ehliyet fiyatını 12 bin TL olarak güncelledik. Diğer ehliyet sınıflarının da güncellemesini yaparak, yeni fiyat tarifesini uygulamaya başladık” diye konuştu.