MALİ MÜŞAVİRLER DE ZAM YAPTI

Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, giderlerdeki artışı gerekçe göstererek mali müşavirlik ve muhasebe ücretlerini yüzde 35 oranında artırdı. Başkan Mehmet Sarıgöl, “Ücretlerimizde güncelleme yapılması kaçınılmaz hale geldi” dedi.

Vergi ve harçların artırılması, asgari ücrete yapılan artışla beraber zam haberleri günlük rutinlerimizden biri haline geldi. Sigaradan, market ürünlerine, akaryakıttan otomobile birçok ürünün fiyatı artıyor. Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası da muhasebe ve danışmanlık ücretlerine yüzde 35 oranında zam yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli SMMMO Başkanı Mehmet Sarıgöl, son yıllarda yaşanan başta pandemi, ardından deprem ve konjonktürel ekonomik durgunlukla birlikte olağanüstü özveri ile mesleklerini icra ettiklerini belirterek, “Pandemi döneminde bile sokağa çıkma yasağından muaf tutularak, işine gidemeyen, işletmesi bir süre kapalı olan işletme sahipleri, işverenler ve çalışanların evlerine ekmek götürme mücadelelerine insanüstü gayretle gece-gündüz destek verdik. Mali müşavirler, hizmetlerini ifa ederken iş dünyasına ve kamuya sağladığı değerin bilinci ile özverili çalışmaktadır. Ülkemizde ve dünyada yaşanan yüksek enflasyonist ortam tüm sektörlerde yüksek oranlarda fiyat artışlarını da beraberinde getirdi” dedi.

Kaçınılmaz hale geldi

Hemen her alanda fiyat güncellemeleri ertelenemez hale geldiğine dikkat çeken Sarıgöl, “Muhasebe ofislerimizin giderleri içindeki en önemli pay nitelikli personel giderlerinden oluşmaktadır. Son olarak, asgari ücrete yapılan  yüzde 34’lük artış, vergi ve harçların yükselmesi ile birlikte, büro giderlerinin büyük bölümünü ücret ödemelerinin oluşturduğu sektörümüzde, muhasebe, danışmanlık hizmetlerimize esas ücretlerimizde güncelleme yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Personeli ücretleri dışındaki giderlerimiz olan; teknoloji, e-dönüşüm, kırtasiye, elektrik, kira, ısınma gibi ana kalemlere gelen fiyat artışlarının yanı sıra, asgari ücrete gelen artıştan daha fazla olduğu da kamuoyunun malumudur. Bu önemli gerekçeler doğrultusunda, üst birliğimiz TÜRMOB ve Denizli SMMM Odası Yönetim Kurulu kararı ile SMMM ücret tarifemiz; 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 35 oranında güncellenmiştir” diye konuştu.

Başkan Sarıgöl, işletmeler ve iş dünyasının işlerinin aksamaması, kamu finansmanın kesintiye uğramaması ve tüm çalışanların maddi desteklerden yoksun kalmamasının öncelikleri olmaya devam edeceğini söyledi.