PAÜ’YÜ TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERE KÖTÜ HABER!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 17-18 Haziran’da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonrası heyecanlı bekleyiş devam ederken; apart kiraları Pamukkale Üniversitesi’ni tercih edecek olan öğrencilerin cebini yakacak. Capital Gayrimenkul Ortağı Mehmet Tarık Korkmaz, “Üniversiteye yakın noktalarda 2+1 olan apartlar, 7 binden başlayıp 9-10 bin liraya kadar çıkıyor” dedi.

GÜRKAN GÖK 

ÖSYM tarafından 17-18 Haziran tarihlerinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının, 20 Temmuz’da açıklanması bekleniyor. 3 milyondan fazla adayın katıldığı YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci başlayacak. 

Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ), bu yıl 10 binin üzerinde kontenjan ayrıldı. Fakat PAÜ’yü tercih ederek kente gelecek olan öğrencilere kötü haber var. Üniversite yakınları ve çevre mahallelerde apart fiyatları cep yakıyor. Şu an  üniversiteye yakın noktalarda 1+1 apartlarda kalmak isteyen öğrencilerin, en az 5 bin lirayı gözden çıkartması gerekecek.

PAÜ’YÜ TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERE KÖTÜ HABER!

APART KİRALARI 7 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Capital Gayrimenkul Ortağı Mehmet Tarık Korkmaz, öğrencilerin yoğun tercih ettiği Kınıklı, Asmalıevler ve Mehmetçik Mahalleleri’ndeki apart kiralarına ilişkin bilgiler paylaştı. Kınıklı-Üniversite civarındaki 1+1 apart fiyatlarının şu anda 3 bin liradan başladığını ifade eden Korkmaz, “Apart kiraları, şu anda 3 bin liradan başlıyor ve 5 bin-5 bin 500 arasında değişiyor. Buralar yer ve konuma göre değişen bölgeler. Üniversiteye yakın apartlar, 4 bin 500- 5 bin 500 civarında kiralanıyor. Üniversiteye biraz uzak olan Asmalıevler Mahallesi ve çevresindeki apartlar, en kötü 3 bin 500-4 bin lira civarında. Kınıklı-Çamlık bölgesine çıkıldıkça 5 bin 500 liradan başlayıp 7 bin liraya kadar çıkan güncel kira fiyatları var. Kira artışları enflasyon artışından kaynaklanıyor” dedi.
 
ÖĞRETMEN EVİ’NİN ARKA KISIMLARI EN PAHALI YERLERDEN

En uygun olarak apart bulunabilinecek bölgenin; Asmalıevler Mahallesi’nde olduğunu ifade eden Korkmaz, “Eski Bağbaşı Yolu üzerindeki yerlerde 3 bin-3 bin 500 lira civarlarında apart  bulunabiliyor. Burası da üniversiteye 10-15 dakika yürüme mesafesinde yerler. Bağbaşı Yolu’nun üst tarafı olan Öğretmen Evi’nin arka kısımları, en pahalı yerlerden birisi. Ortalama kira 1+1 için yaklaşık 5 bin-5 bin 500 civarında. 2+1 ise 7 bin- 7 bin 500 liraya kadar çıkmakta” diye konuştu.

PAÜ’YÜ TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERE KÖTÜ HABER!

MEHMETÇİK VE SİTELER BÖLGESİNDE 5 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Üniversiteye yürüme mesafesindeki Mehmetçik Mahallesi ve Siteler bölgesindeki apart kiralarına hakkında da bilgiler paylaşan Korkmaz, “Mehmetçik Mahallesi, Kınıklı’dan sonra gelen Denizli’nin en pahalı bölgelerinden. 1+1 aradığımızda 5 bin liranın altında hiç yer yok. Bulunsa dahi genelde bodrum kat ve rutubetli ya da çok eski binalarda bulunabilir. Onu da 4 bin civarında anca bulabilirsiniz. Çalışan ve üniversite kesimi bu bölgeye çok yoğun talep gösteriyor.  Bu talebe istinaden ev sahipleri 5 bin liranın altına inmiyor” ifadelerini kullandı. 

“EYLÜLDE DAHA DA ARTACAK”

Yeni zamlarla beraber kiralara da artış yapıldığını söyleyen Korkmaz, “Bu artışlar devam edecek. Üniversitenin açılacağı dönemlerde minimum beklenen zam oranı yüzde 25-30’dur. 5 bin liradan çıkan öğrencilerin boşalttığı apartlara, ev sahipleri  6 bin 500-7 bin lira istiyor. Asmalıevler Mahallesi’ndeki zam oranı biraz daha iyi. Asmalıevler’de 3 bin lira olan apartımız, 4 bin-4 bin 200 civarındadı. Üniversite çevresi, Kınıklı Kampüsü’nün olduğu yerlere şu anda 7 bin-7 bin 500 isteniyor. Mehmetçik Mahallesi kısmında çok ciddi bir zam bekleniyor. 3 bin liradan kiracının boşalttığı apart için ev sahibi, şu anda 6 bin-6 bin 500 gibi rakamlar istenmekte. Bu zammın eylül ayına doğru bir miktar daha artış göstereceğini düşünüyorum. Çünkü talep oldukça fiyat da en yukarıdan verilmeye çalışılacaktır. Eylül döneminden itibaren bizim beklentimiz, üniversite çevresi için hiç beğenmediğimiz 1+1 bodrum kat olarak lanse edebileceğimiz bir apartın fiyatı 5 bin 500-6 bin civarı, ara katların 7 bin 500-8 bin olacağını tahmin ediyoruz. Kınıklı bölgesinde bodrum katları 7 bin 500-8 bin, normal ara katlarda ise 9-10 bin liraya çıkmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

PAÜ’YÜ TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERE KÖTÜ HABER!

ÖĞRENCİLERİN BEKLENTİSİ, 3 BİN- 3 BİN 500 TL

PAÜ’yü tercih edecek olan öğrenci ve velilerle zaman zaman telefon yoluyla görüştüklerini ifade eden Korkmaz, “Üniversiteye yeni kayıt yaptıracakların beklentileri 3 bin-3 bin 500 lira civarında. 3 bin-3 bin 500 lira civarındaki binalar çok vasat kaldığı için maalesef pek tutulmak istenmemekte. Öğrenci kesimi maalesef mecbur kaldığı için bazen tutabiliyor.  Yeni gelecek öğrenciler, üniversite yakınlarında bulunulabilinecek ve oturulabilecek bir lokasyonda yer bakıyorlar. Üniversiteye yakın noktalarda 1+1 kiralar için 5 bin-5 bin 500 lirayı gözden çıkartmamız gerekmektedir. 2+1’e girecek olursak 7 binden başlayıp 9-10 bin liraya kadar çıkan bölgeler bulunmakta” dedi.