DEPREMZEDE AİLELER TAHLİYE EDİLİYOR

Denizli’de depremzedelerin misafir edildiği  KYK yurtları yeni eğitim yılı öncesi öğrenciler için hazırlanacak.  Ay sonuna kadar yurtları boşaltacak depremzedelere kira yardımı yapılacak. 

SELAMİ AYDIN

11 ilin etkilendiği 6 Şubat depremlerinde 10 binin üzerinde depremzedeyi misafir eden Denizli’de KYK yurtlarında kalan vatandaşlar 31 Temmuz’a kadar yurtları boşaltacak. 

Kent merkezinde bin 500’ün üzerinde vatandaşın geçici olarak konakladığı KYK yurtlarında depremzedelerin büyük bölümünün süreç içinde yurtları terk ettiği öğrenildi. Kalan az sayıda depremzede ile görüşen Denizli Valisi Ali Fuat Atik, ay sonuna kadar yurtların boşaltılacağını bildirdi. 
Konteyner başvurusu yapan depremzedelerin bir kısmı bu evlerde kalacak. Diğer depremzedelere ise gitmek istedikleri şehirlerde 3 bin ile 5 bin lira arasında kira yardımı yapılacak. 

Denizli Valisi Atik bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildikten sonra yurtların öğrenciler için hazırlanacağını belirtti. Diğer yandan Pamukkale Üniversitesi 2023-2024 eğitim sezonunda 10 binin üzerinde yeni öğrenci alacak. 

DEPREMZEDE AİLELER TAHLİYE EDİLİYOR

‘BURADAN ÇOK MEMNUNUZ’

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki deprem felaketinde her şeyini kaybettiğini belirten bir depremzede, “Evimiz yıkıldı. Hiçbir eşyayı kurtaramadık. Denizli’de çok iyi ağırlandık. Burada hiçbir eksiğimiz olmadı. Birkaç gün önce yurtları boşaltacağımız söylendi. Zaten memlekete dönmeyi düşünüyoruz. Önce uygun bir ev arayacağız. Kira yardımı alacağız. Yol masrafımız da karşılanacak. TOKİ bizlere ev verseydi çok iyi olurdu. Maalesef hep ev sahipleri düşünüldü, kiracılar göz ardı edildi. Kiracılar görmezlikten gelinmesin” ifadelerini kullandı. 

‘EKSİĞİMİZ YOK’

Adana’da deprem felaketine yakalanan ve evi yıkılan bir başka vatandaş ise; “Yan bina evimizin üstüne yıkıldı. Hiçbir şeyimizi kurtaramadık. Önce çadırda kaldık. Daha sonra buraya nakledildik. Altı aydır burada kalıyoruz. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadık. Tüm ihtiyaçlarımız karşılandı. Yemek ve kıyafet yardımı yapıldı. Çok memnunuz. Biz Eylül, Ekim ayları gibi boşaltacağımızı düşünüyorduk. Ona göre plan yapmıştık. Birkaç gün önce çıkmamız gerektiği söylendi. Bizim için ani oldu. Konteyner sırasına giren depremzedeler var. Memlekete dönmeyeceğim. İzmir’e yerleşmeyi düşünüyorum. Herkes kendi düzenini kurmak istiyor ama olanak yok” diye konuştu.