GELİN TEKSTİL, 20. YILINI KUTLUYOR

Denizli ev tekstili sektöründe inovatif ürünleriyle öne çıkan firmalar arasında yer alan Gelin Tekstil, kuruluşunun 20. yılını çalıştayla kutladı.  Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Kes, yılın ikinci yarısından itibaren ihracatta hareketlenme beklediklerini belirterek, “Dünyada resesyon sona erdiğinde büyük bir alım patlaması yaşanacak. Bu döneme hazırlanmak için verimlilik ve katma değerli üretime odaklandık” dedi.

Kaymakam olma hayaliyle çıktığı yola girişimci olarak devam etme kararı alarak Gelin Tekstil’i kuran Osman Nuri Kes, “Hayallerimi Gelin Tekstil’de gerçekleştirdim. Türkiye ekonomisine, ihracata katma değer kazandırdığım için mutlu ve huzurluyum” dedi.

Firmayı ilk kurduğu andan itibaren çalışanları yol arkadaşı olarak gördüğünü ifade eden Kes, bu amaçla kurumsallaşma hamlesi başlattıklarını açıkladı. 20. kuruluş yılını kutlayan Gelin Tekstil’in gelişim sürecini anlatan Kes,  sistemli çalışmanın önemine inanarak akılcı, bilimsel bir yöntemle üretim süreçlerini tanımlayarak yeniden yapılandırdıklarını söyledi.

BUTİK ÜRETİM YAPIYOR

Üretimlerinin tamamını ihraç ettiklerini belirten Kes, ““Butik üretim yapan ve koleksiyon üzeri çalışan bir firma olarak  inovasyon, kalite, Ar-Ge anlamında Denizli’de parmakla gösterilen firma olma hedefindeyiz. Denizli’den Çin’e Hindistan’a ilk ihracat yapan firmayız. Bunu koleksiyon, tasarım ve iyi servisle başardık. Şimdi yeni süreçte sistemli çalışan işletmeler, yaptığımız işi en iyi şekilde yapan firmalar olarak fark yaratmaya devam etmemiz gerekiyor. Bu sayede daha dayanıklı, dış etken ve krizlere karşı ayakta kalabilecek yapı oluşturacağız” diye konuştu. Kes, ayrıca 20. yılını kutlayan firmanın kurumsallaşma yönünde attığı adımlara dikkat çekerek, “En büyük hayallerimden bir tanesi de çalışanlarımızın ikametini sağlayacağımız bir kooperatif kurmak” dedi.

GÜÇLÜ BİR SATIN ALMA DALGASI İLE KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ

Ar-Ge ve tasarım ağırlıklı çalışarak pazarın bir adım önünde olmayı ilke edindiklerini ifade eden Kes şunları söyledi:

 “Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayı çok iyi, kalan bölümü ise dünya genelinde yaşanan resesyon dolayısıyla kötü idi. Bu yılın ilk 6 ayı çok durgun geçti. Ancak, önümüzdeki 6 aylık sürenin daha iyi geçeceğini düşünüyorum. Dünya ekonomisindeki resesyon, Rusya- Ukrayna Savaşı, enerji krizi ve enflasyonla boğuşma biraz yavaşlatacak. Ama bunun akabinde çok güçlü bir satın alma dalgası ile karşı karşıya kalacağız. Çok ciddi, güzel siparişler yakalayacağız. Bizim bu siparişlere hazırlıklı, dayanıklı olabilmemiz lazım. Bunun için verimlilik odaklı çalışmalarla üretim süreçlerini gözden geçirmemiz lazım. Sektör bunu başardığı ölçüde güzel işlere, üretime, ihracata imza atmaya devam edecek.”