17. ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ BAŞLADI

17. Uluslararası Halk Dansları Festivali kortej ile başladı. Festivalin düzenlenmeye başladığı ilk yıldan bugüne 55 farklı ülkeden 4 bin 375 dansçıyı ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 4 gün boyunca kültür şenliğine ev sahipliği yapacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 17'ncisini düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali kortej ile başladı. Denizli Valiliği önünden başlayan korteje, protokolün yanı sıra festivale katılan 11 ayrı ülkenin halk dansı sanatçıları katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı kortejde dansçılar ülkelerine özgü dansları sergilerken, etkinliğe yoğun ilgi gören vatandaşlar bu güzel anları çektikleri fotoğraf ve görüntülerle ölümsüzleştirdi. Müzik ve danslarla birlikte devam eden coşkulu yürüyüş Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde son buldu. 

17. ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ BAŞLADI

SAKIN KAÇIRMAYIN

Farklı ülkelerin kültürlerini tanıma anlamında bu tür organizasyonların çok özel ve kıymetli olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, “11 ülkeden ve ülkemizin değişik illerinden 611 halk dansları sanatçısı şehrimize geldi. Her ülke, her bölge ve il yüzlere, binlerce yıl önce oluşan kültürünü, değerlerini ve güzelliklerini şehrimizde sergileyecek” diye konuştu. Programın ardından 11 ülkeden gelen konukların temsilcileri Başkan Osman Zolan'ı makamında ziyaret etti. 

17. ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ BAŞLADI

DENİZLİ FESTİVALLERDE BUGÜNE KADAR 55 ÜLKEYİ AĞIRLADI

14 Temmuz’a kadar sürecek festivalde, Gürcistan, Hindistan, Osetya, Acaristan, İran, Kazakistan, Sırbistan, Ukrayna, Polonya, Makedonya, Moldova; Türkiye'den ise Trabzon, Gaziantep, Bursa, Kütahya, Burdur, Uşak, Aydın, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Dansları Topluluğu ve Sarayköy Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibinden olmak üzere toplam 611 dansçı sahne alacak. Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi festivalin düzenlenmeye başladığı 2000 yılından bugüne 55 farklı ülkeden 4 bin 375 dansçıyı kentte ağırlamanın haklı gururunu yaşadı.

17. ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ BAŞLADI

DENİZLİLİLER İLK GÖSTERİYE AKIN ETTİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi 17. Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin ilk günü gruplar Delikliçınar Meydanı'nda sahne aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış programında birbirinden güzel danslarını Denizlililer için sergileyen yerli ve yabancı ekipler vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. 

17. ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ BAŞLADI

FESTİVAL PROGRAMI

17. Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında düzenlenecek programlar şöyle: 

11 Temmuz 2023 Salı
Saat 21.00 İncilipınar Parkı
Saat 21.00 Adalet Parkı
Saat 21.00 Sarayköy

12 Temmuz 2023 Çarşamba
Saat: 21.00 KYK (Amfi Tiyatro)
Saat 21.00 Akvadi

13 Temmuz 2023 Perşembe
Saat: 21.00 Çivril
Saat 21.00 Tavas
Saat: 21.30 Acıpayam

14 Temmuz 2023 Cuma
Saat: 21.00 Gala Programı, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi