BADEM VE ÇİKO YUVASINA KAVUŞTU

Karaman Mahallesi’nde kurban bayramı sabahı evden uzaklaşan ve bir aile tarafından götürüldükleri kamera kayıtlarına yansıyan cocker cinsi köpekler Badem ve Çiko sahibine teslim edildi. Köpekleri götüren vatandaşın Badem ve Çiko’ya sokak köpeklerinin saldıracağı endişesi ile araçlarına bindirdikleri öğrenildi.

Merkezefndi İlçesine bağlı Karaman Mahallesi’nde kaybolan cocker cinsi 9 yaşındaki Badem ve 2 yaşındaki Çiko sahiplerine teslim edildi. Görgü tanıkları evin bahçesinden ayrılarak yakındaki bir parka giden iki köpeği üç kişilik bir ailenin aracına bindirerek götürdüğünü belirtmişti.

Köpeklerin sahibi Nurmet Akpınar sosyal medyada kayıp ilanı vermiş, Denizli Hayvan Dostları Derneği’nden yardım istemişti.

Köpekleri götüren ailenin önce Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Kliniği’ne götürürek burada parazit aşılarını yaptırdığı güvenlik kamerası kayıtlarından ortaya çıkmıştı. Merkezde köpeği getiren aileye dair kayıt bulunmaması kafaları karıştırmıştı. Akpınar suç duyurusunda bulunmuş ve köpeklerinin çalındığı ihbarını yapmıştı.

‘SOKAK KÖPEKLERİNİN ELİNDEN KURTARMIŞLAR’

Olayın bir yanlış anlama olduğu ortaya çıktı. İsmi açıklanmayan ailenin Badem ve Çiko’yu sokak köpeklerinin elinden kurtardığını söylediği öğrenildi. Köpeklerin arandığını öğrendikten sonra karakola giderek sahibine teslim eden ailenin her iki köpeğin bakımını yaptırdıkları ve tıraş ettirdikleri görüldü.

Günler sonra köpeklerine kavuşan Akpınar; “Çok mutluyum. Bu süreçte çok endişelendim. Yaşadığımız üzüntünün tarifi yok. Kimse böyle bir şey yaşamasın” diye konuştu.
Evine dönen Badem ve Çiko ise ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.