PAÜ'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Pamukkale Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında 15 Temmuz Türkiye Yüzyılı Kahramanları adlı etkinlik düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Türkiye Yüzyılının Kahramanlarını, 251 şehidimizi saygıyla, minnetle anıyor Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Yargıtay Onursal Başsavcısı Hasan Erbil, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Veysel Yanık, rektör yardımcıları protokol üyeleri, akademik ve idari personel ve davetliler katıldı.

PAÜ'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

UYANIK OLMAMIZ ŞART

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 15 Temmuz darbe girişiminin basite alınmaması ve küçümsenmemesi gerektiğini söyledi. Kutluhan, “Eğer bizler bu darbe girişimini basite alırsak,  onu küçümsersek kaybedeceğimiz aşikârdır. Çünkü bu darbe girişimi, 40 yılın çalışması olarak en gizli ve en mahrem bir şekilde ilmek ilmek örülmesi şeklinde geliştirilmiştir. Uyanık olmamız şart. İşte bunun için Pamukkale Üniversitesi olarak bugün üçüncüsünü düzenlediğimiz 15 Temmuz’u anlama panelinde Türkiye Yüzyılının Kahramanları’nı anlatmak için burada olan çok değerli panelistlerimizi dinleyeceğiz. Konuşulan konuların kayıt altına alınması ve panel kitabını yayınlamamız tarihe not açısından önem arz ediyor” dedi.

PAÜ'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

251 ŞEHİDİMİZİ SAYGIYLA, MİNNETLE ANIYORUM

FETÖ’nün dini kavramları mikro değişikliklerle kötüye kullandığını, sosyal medya ve yazılı medya üzerinden algılar oluşturduğunu ifade eden Kutluhan, “Hala çalışmaya nasıl devam ettiklerini, darbe davalarında nasıl hazırlıklı olduklarını suçlamalara verdikleri anormal cevaplarla herkesi şaşırtmaları bu yapılanmanın basit bir örgütsel yapılanma olmadığını da açıkça ortaya koymaktadır. Ancak Türk Milleti, devleti ile birlikte daha büyük olduğunu 15 Temmuz’da bu örgüte de göstermiştir. Ülkemizin milli birlik ve beraberliğini bozmak için dış güçlerin de tam destek verdikleri bu örgüt ile sürekli mücadele etmemiz hepimiz için  bir zorunluluktur. Çünkü bu topraklar bin yıldır şehadet şerbeti içen şehit kanlarıyla sulanmıştır.  Türkiye Yüzyılının Kahramanlarını, 251 şehidimizi saygıyla, minnetle anıyor Allah’tan rahmet diliyorum. Onların kanı ve gazilerimiz olmasa 15 Temmuz Demokrasi Zaferi kazanılamazdı” diye konuştu.

PAÜ'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

MİLLETİMİZİN DEVLETİNE, VATANINA, BAYRAĞINA SAHİP ÇIKTIĞI GÜN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, 15 Temmuz’un milletin devletine, bayrağına, vatanına canı pahasına sahip çıktığı bir gün olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde Cumhuriyetimizin kuruluşundan da önce başlayan böyle yönetime müdahaleler noktasında maalesef üst seviyede darbe noktasında girişimler olmuştur. Bu noktada yaşadığımız birçok darbe var. Darbeler aslında sadece hükümeti düşürmek değil, o ülkenin demokrasisini aşağıya düşürür, o ülkenin ekonomisini aşağıya düşürür ve ilerlemesini durdurarak enerji kaybetmesine sebep olur. Birlik ve beraberliğin bozulmasına sebep olur. 15 Temmuz, bizim gördüğümüz diğer darbelerden farklı olarak, ülkemizi paramparça etme ve artık bayrağımızın dalgalanmayacak olma boyutuna getirme, demokrasimizi ortadan kaldırma ve dış güçlerin ülkemizi yönetimine en ciddi şekilde müdahalesi noktasında bir girişimdir. En büyük acı, milletimizin imkânları ile devletimizin varlığı olan silahlarla, uçaklarla, tanklarla milletimize döndürülmüş ve milletimizi ve vatandaşlarımızı şehit etmek üzere kullanılmıştır. Milletimiz bir olduğu, bütün olduğu zaman önünde durabilecek başka hiçbir güç yoktur. Bize düşen uyanık olmaktır, bize düşen birlik ve beraberlik içinde ülkemizin ve vatandaşlarımızın menfaatleri yönünde hareket etmektir” dedi.

BİRLİĞİMİZİN KIYMETİNİ BİLME GÜNÜDÜR

Vali Yardımcısı Mehmet Okur da, “Bu aziz milletin her bir ferdinin bedeni vatan toprağı, yüreği birer bayraktır. Yurdumun üstünde tüten en son ocak sönmeden, hangi düşman nasıl bir hileyle, nasıl bir güçle gelirse gelsin başarılı olamayacaktır. 15 Temmuz’u andığımız bugün, her türlü siyasi ideolojik, dini farklılıkları bir tarafa koyarak ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği huzurlu ve müreffeh bir ülkede yaşayabilmesi için, dirliğimizin, birliğimizin kıymetini bilme günüdür. Bugün el ele, gönül gönüle vererek geleceğin büyük Türkiyesini kurma günüdür” şeklinde konuştu.

PAÜ'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

TÜRKİYE YÜZYILININ KAHRAMANLARINI ANLATTILAR

Açılış konuşmalarının ardından program Türkiye Yüzyılının Kahramanları adlı panel ile devam etti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Bahçeşehir Üniversitesi Güvenlik Uzmanı Gazi Dr. Abdullah Ağar, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkan Erdoğan konuşmalarında 15 Temmuz’da yaşananlar ve milletin karşı koyuşu ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Protokol üyeleri panelistlere teşekkür belgesi verirken, anma etkinlikleri kapsamında; Teleferik-PAÜ Kınıklı Kampüsü arasında PAÜ Havacılık Topluluğu tarafından 15 Temmuz Şehitlere Saygı Duruşu Uçuşları,  Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Mevlit Programı ile ikram gerçekleştirildi. 

PAÜ'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI