DENİZLİ'DE 15 TEMMUZ PROGRAMI BAŞLADI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı darbe girişiminde Türk milletinin kahramanlık destanı yazarak hainlere geçit vermediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri cuma namazı ile başladı. Programda yarın şehitlik ziyareti ile 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda demokrasi nöbeti yer alıyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 7 yıldönümü, Denizli'de çeşitli etkinlik ve programlarla bir kez daha anılacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bugün Delikliçınar Yeni Cami'de cuma namazından önce şehitler için Mevlid-i Şerif okundu, okunan hatm-i şeriflerin duası yapıldı. Cuma namazının ardından Denizli Ticaret Odasınca lokma ikramı gerçekleştirildi. Programa Denizli Vali Vekili Mehmet Okur, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci ile diğer yetkililer katıldı.

Programda 15 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00'da Asri Mezarlık'ta şehitlik ziyaretinin ardından saat 11.00'de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda anı defterinin imzalanması ile darbe girişimi gecesi Denizli ve Türkiye'nin farklı illerinden çekilmiş fotoğraflardan oluşan serginin gezilmesi yer alıyor.

Program, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarının akşam saat 20.00'de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda vermeye başlayacağı Türk Tasavvuf Musikisi Konseri, Türk Sanat Müziği Konseri ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın seslendireceği kahramanlık türküleri ile devam edecek.

Akşam namazının ardından hain darbe girişiminin anlatıldığı sinevizyon gösterileri dev ekrandan yayımlanacak. Yatsıdan sonra saat 22.30'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmalarının yer aldığı programda saat 23.30-00.10 arasında mehteran gösterisi olacak. 15 Temmuz 2016'da olduğu gibi gece saatler 00.13'ü gösterdiğinde tüm camilerden salalar okunacak. Denizli Valiliğince gerçekleştirilen programda 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda 20.00-04.47 saatleri arasında vatandaşlar, her yıl olduğu gibi sabahın ilk ışıklarına kadar Demokrasi Nöbetinde olacak.