ÇAMELİ CİTTASLOW YOLUNDA

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, merkezi İtalya’da olan ‘Sakin Şehirler Ağı’na başvuru yaptıklarını ve kısa zaman içerisinde sonucun açıklanacağını söyledi.

Son yıllarda ekoturizm çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Çameli, 1999 yılında İtalya’nın Greve in Chianti kentinde kurulan Cittaslow (Sakin Şehir) Birliği’ne üyelik başvurusunda bulundu.

Cittaslow dosyasını inceleme için merkeze gönderdiklerini ifade eden Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; “ Cittaslow müracaatımızı, merkezi İtalya’da bulunan ‘Sakin Şehirler Ağı’na gerçekleştirdik. Yakın zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz. Başvurumuz olumlu sonuçlanırsa Çameli, Denizli’de ilk sakin şehir unvanı alan ilçe olacak. Sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE 22 SAKİN ŞEHİR UNVANI VAR

Türkiye’deki Uluslararası Cittaslow Birliği’ne başvuru sürecini, Cittaslow Türkiye Ofisi yürütüyor. Birliğe başvuracak kentlerin nüfuslarının 50 binden az olması ve kent yönetiminin Cittaslow felsefesiyle uyumlu olması gerekiyor. Ülkenin dört bir yanından kentleri barındıran Cittaslow listesine son olarak Antalya'nın Finike İlçesi’nin de eklenmesiyle ülke genelindeki sakin şehir sayısı 22'ye yükseldi.