ÇALLILARI ÜZEN HABER

Çekimleri Denizli’nin Çal İlçesi’nde yapılan 10. Köy Teyatora filminde ‘Hörü Nene’ karakterini canlandıran usta tiyatro ve sinema oyuncusu Tanju Tuncel, 83 yaşında hayata veda etti. Tuncel’in vefatı, tüm sinemaseverleri olduğu kadar Çallıları da üzdü.

GÜRKAN GÖK

Usta oyuncu Tanju Tuncel, 83 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm nedeni ise henüz bilinmiyor. 1940 yılında Adana’da dünyaya gelen Tuncel; Akhisar Ortaokulu, Erenköy Kız Lisesi ve İstanbul Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Necdet Yılmaz ile evlenip boşanan Tuncel, tiyatroya Gençlik Tiyatrosu'nda başladı. 60 yaş kanunuyla İstanbul Şehir Tiyatrosu’dan emekli olan Tuncel, Eyvah Eyvah, Geniş Aile gibi bir çok filmde rol oynamıştı.

ÇALLILARI ÜZEN HABER

ÇAL’IN HÖRÜ NENESİ OLMUŞTU

Usta oyuncu Tuncel, 2013 yılında Denizli’nin Çal İlçesi’nde çekimleri yapılan ve 2014 yılında gösterime giren ‘10. Köy Teyatora’ filminde rol almıştı. Tuncel, gezici tiyatro topluluğuyla birlikte Anadolu’yu dolaşan bir öğretmenin yolunun Dionysos’tan kalan antik bir köye düştüğü ve bu  köyde yöre halkının sıradışı özelliklerinin konu alındığı filmde, ‘Hörü Nene’ karakterini canlandırmıştı.

ÇALLILARI ÜZEN HABER

FİLMİN GALASI İÇİN DENİZLİ’YE GELMİŞTİ

10. Köy Teyatora filmindeki rol arkadaşı İhsan Erdemir, Tuncel’in vefatının ardından sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı. Erdemir; “Tanju Tuncel, Allah rahmet eylesin. Sen ne güzel bir sanatçıydın. Kibir yok, böbürlenmek yok, kendini beğenmişlik yok. Bizimle 40 yıllık arkadaş gibiydin. Çal'da çekilen 10. Köy Teyatora filminin Denizli Galasına da gelmişti. Allah rahmet eylesin” dedi.

ÇALLILARI ÜZEN HABER