ASTRONOMİ TUTKUNLARI GÖKYÜZÜNE DOYDU

Beyağaç'ta bulunan Topuklu Yaylası, uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğinde Kalebey Yerel Eylem Grubu Derneği, Beyağaç Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, GEKA ile Prof. Dr. Ethem Derman ve amatör astrofotoğrafçıları işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Beyağaç Topuklu Yaylası Gökyüzü Gözlem Etkinliği, 13-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlendi.

Türkiye'den ve yurtdışından 500'e yakın astronomi tutkununun katıldığı gözlem etkinliği bekleneni verdi. Astronomi meraklıları Türkiye'nin en karanlık batısında gökyüzüne doydu.

ASTRONOMİ TUTKUNLARI GÖKYÜZÜNE DOYDU

Uluslararası Beyağaç Topuklu Yaylası Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde PAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan “Kırsal Turizm ve Gökyüzü Gözlem Etkinliği” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Bertan, Beyağaç-Topuklu Yaylası’nın, Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkı ağına katılması için başvurunun yapıldığı ilk aşamanın tamamlandığı ikinci aşama çalışmaları başlatıldığını belirtti. Prof. Dr. Bertan sunumu kapsamında ayrıca karanlık gökyüzü parklarının önemi, kriterleri ve amaçları hakkında bilgiler de verdi.

ASTRONOMİ TUTKUNLARI GÖKYÜZÜNE DOYDU