ÇAMELİ EKO TURİZM MERKEZİ HALİNE GELDİ
Başkanlık görevini 2014 yılında devralan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçenin doğal güzelliklerini ön plana çıkarmak amacıyla eko turizm çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalar ve düzenlenen etkinliklerle ilçeyi Denizli’nin eko turizm merkezi haline getiren Arslan, emlak fiyatlarının da paralel şekilde arttığını belirterek; “2014’te 20 bin TL olan emlak fiyatları şimdi 1 milyon TL” dedi.
GÜRKAN GÖK
30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Çameli Belediye Başkanlığı görevine başlayan Cengiz Arslan, göreve gelir gelmez, ilçenin doğal güzelliklerini turizme açmak için çalışmalara başladı. 31 Mart 2019’de yapılan yerel seçimlerde yeniden başkanlık koltuğuna oturan Arslan; Yaylacık Dağı Pist Alanı Çameli Taş Konaklar, dağ bisikleti ve yürüyüş yolları gibi ilçenin doğal güzelliklerini ön plana çıkaran projeleri hayata geçirdi. Ayrıca Arslan; Kolak Gölü, Paşa Deresi ve Emecik Kanyonu gibi ilçenin doğal güzellikleri çevresinde çevre düzenlemesi yaparak, turizme kazandırdı. AB LEADER Avrasya Yerel ve Kırsal Kalkınma Derneği Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Arslan, yapmış olduğu düzenleme ve çalışmaların yanı sıra pek çok da yerel, ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptı.
EMLAK FİYATLARINDA DEV ARTIŞ
Yerli ve yabancı turistleri ilçeye çekmeyi başaran Başkan Arslan, 9 yılda ilçeyi Denizli’nin eko turizm merkezi haline getirmeyi başardı. Başkan Arslan’ın bu çalışmaları ilçeyi kalkındırırken, aynı zamanda emlak piyasasına da olumlu yansıdı. Eko turizm çalışmalarıyla kentte örnek gösterilen Çameli’de emlak fiyatlarının arttığını ifade eden Başkan Arslan; “Emlak piyasası da turizmle birlikte paralel arttı. Göreve geldiğim 2014 yılından bu yana ilçemizdeki emlak fiyatlarında dev artış yaşandı. Emlak fiyatları 9 yılda yaklaşık yüzde 500 artış oldu. 2014’te 20 bin liraya satılan bir yer şu anda 1 milyon liraya ulaştı” diye konuştu.