61 YAŞINDA YÜKSEK LİSANSI BİTİRDİ 

Denizli'nin önde gelen iş insanlarından Halil Pekdemir, 61 yaşında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yüksel lisansı tamamlayarak diplomasını aldı. Ailesi ve torunlarıyla mezuniyet törenine katılan Pekdemir, eğitim hayatında yarım kalmış hayalini tamamladığını belirterek, büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

 

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsünde düzenlenen 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreninde Denizli'nin tanınmış iş insanlarından Halil Pekdemir de yüksek lisans programından mezun olarak diplomasını aldı.

İLKOKULDAN SONRA OKUYAMADI

Enstitüden mezun olan tüm öğrenciler adına konuşma yapan Pekdemir, çok mutlu olduğunu belirterek, "Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak ilkokuldan sonra okuyamadım. Okumak hep içimde ukte kalmıştı. Biraz farklı bir hayatım oldu. 18 yaşında evlendim, 19 yaşımda baba oldum. 21 yaşında babamdan ayrıldım, kendi işimi kurdum. Çok şükür hamdolsun bir kişiyle başladım, bugün bin 200 yol arkadaşım var. Gıda sektöründeyiz. Bunun yanında tarım, enerji, petrol sektöründeyiz. Değişik işler yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

61 YAŞINDA YÜKSEK LİSANSI BİTİRDİ 

42 YAŞINDA OKUMAYA KARAR VERDİ

Pekdemir, 42 yaşında eğitim hayatını tamamlama kararı aldığını belirterek,  "42 yaşında ortaokula girdim, 45 yaşında ortaokulu bitirip liseye başladım, 49 yaşında liseyi bitirdim. Bir 6 sene ara verdim. Sonra üniversite sınavlarına girmeye karar verdim. Önce yerel yönetimler okudum. Çok şükür 4 üzerinden 3,37 ile mezun oldum. Birçok sivil toplum örgütlerinde çeşitli görevlerde bulundum, halen görevlerim var. Orayı bitirdikten sonra tekrar üniversite sınavlarına girerek Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldum. Orayı da 4 üzerinden 3,59 ile bitirdim. Sonra buraya kaydolmaya karar verdim. Çok şükür müracaatımız kabul oldu. Burada da güzel bir çalışma yaparak dersleri takip ederek hamdolsun mezun olduk" diye konuştu.

61 YAŞINDA YÜKSEK LİSANSI BİTİRDİ 

YÜKSEK LİSANSI BİTİRDİ

Okan Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünü 57 yaşında, Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü 59 yaşında ve son olarak da İstanbul Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı 61 yaşında başarıyla bitirdiğini dile getiren Pekdemir, "Yarım kalmış eğitimimi sırasıyla hamdolsun tamamlamış oldum. Yani içimdeki okuma ukdemi... Önce iş kurduk, sonra okuduk. Sizler önce okudunuz sonra iş kuracaksınız. Hepinize başarılar diliyorum. Hepinizi Denizli'de, Pamukkale'de misafir etmek isterim, bekleriz. Bütün öğrenci arkadaşları, hocalarımı davet ediyorum. Sizleri ağırlamaktan onur ve gurur duyarım." dedi.

Düzenlenen törene eşi Gülseren Pekdemir ve torunları ile katılan Pekdemir, diplomasını alıp diğer öğrencilerle birlikte havaya kep fırlattı.

61 YAŞINDA YÜKSEK LİSANSI BİTİRDİ