DENİZLİ’YE KÖTÜ HABER!

Batı ve güney bölgelerinde etkili olan sıcak hava dalgasının yarından itibaren tüm yurtta etkili olacağı, Denizli'de de hafta sonuna doğru artması beklenen hava sıcaklıklarının pazar günü ise 42 °C olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, 19-24 Temmuz tarihleri arasında hava sıcaklıkları tüm yurtta mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Yapılan son değerlendirmelere göre, halen batı ve güney bölgelerde etkili olan sıcak hava dalgasının, 19.07.2023 Çarşamba gününden itibaren tüm yurtta etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerinin 3 ila 8 derece, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin 1 ila 5 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Denizli'de hava sıcaklığının bugün 38 derece olarak ölçüldüğü kent merkezinde hava sıcaklığının yarın 39, perşembe günü 40, cuma ve cumartesi günü 41, pazar günü ise 42 °C olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların başta olmak üzere vatandaşları günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği hususunda uyardı.

Denizli'de en yüksek temmuz ayı hava sıcaklığı 26 Temmuz 2007'de 43,9 olarak ölçülmüştü. Bu yıl da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği kaydedildi.