GENÇLER ‘HAYRİ DEV’İN İZİNDE

Acıpayam Belediyesi tarafından iki yıldır sürdürülen ‘Üç Telli Tırnak Curası Dersleri’ projesi ile gençler, UNESCO tarafından 2008 yılında ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ olarak ilan edilen,  ‘Goca Usta’ olarak bilinen ve 5 yıl önce aramızdan ayrılan Hayri Dev’in izinden ilerliyor.

GÜRKAN GÖK

Acıpayam Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Üç Telli Tırnak Curası Dersleri projesi yürütülüyor. 2 yıldır sürdürülen projeye kursiyer olarak katılan gençler, UNESCO tarafından 2008 yılında ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ olarak ilan edilen, ‘Goca Usta’ olarak bilinen ve 5 yıl önce aramızdan ayrılan Hayri Dev’in izinden ilerliyor. Dersleri, Acıpayamlı sanatçı Sadi Cesuroğlu veriyor. Kırsal bölgelerdeki yetenekli çocukların yerinde keşfedilerek oluşturulan ve üç telli’nin unutulmaması, gelecek kuşaklara aktarılması için hayata geçirilen proje, TRT Haber’e konu oldu.

ENSTRÜMANI, GÜNÜMÜZDE YAKLAŞIK 40 KİŞİ ÇALABİLİYOR

TRT Haber muhabiri Murat Demirbilek’e konuşan Cesuroğlu, “Bu enstrüman, Orta Asya’daki yörüklerimizden günümüze kadar gelmiştir. Biz, şu anda bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Günümüzde bu enstümanı, 40 kişiye yakın kişi çalabiliyor. Bu yetenekli çocuklarımıza öğreterek, gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bu enstrüman, Acıpayam Belediyesi Başkanı Dr. Hulusi Şevkan sayesinde emin adımlarla gelecek kuşaklara aktarılacak” dedi. 

GENÇLER ‘HAYRİ DEV’İN İZİNDE

“ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE ÖRNEK OLSUN”

Sadi Cesuroğlu, “İki yıldır emek verdiğimiz ve meyvelerini yetenekli Acıpayamlı çocuklarımız ile aldığımız projemiz ilçemize ve sanata değer veren herkese hayırlı olsun. Proje süresince büyük katkılarından ve desteklerinden dolayı Başkanımız Dr. Hulusi Şevkan’a, Konservatuvar Müdürümüz Mansur Kaymak Hocamıza, Belediye Kültür Müdürlüğüze ve TRT Haber muhabiri Murat Demirbilek’e teşekkür ediyorum. Memleketimizde sanata değer veren, öğrenmek için çabalayan çocuklarımıza, gençlerimize örnek olmasını temenni ediyorum’’ diye konuştu.