PAMUKKALE’DE YAZ BİR BAŞKA GÜZEL

Pamukkale Belediyesi’nin, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte ilçedeki 4-18 yaş aralığındaki gençlere ve kadınlara yönelik yeteneklerini geliştirici 21 alanda açtığı kurslar dolu dolu geçiyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Ücretsiz kurslarımıza vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesi, hedefimize ulaştığımızı ve doğru işler yaptığımızı gösteriyor” dedi.

Pamukkale Belediyesi, her yıl “Yaz Kursları” düzenliyor. Okulların kapanmasıyla birlikte spor ve kültürel olmak üzere iki başlıkta 21 farklı alanda düzenlenen kurslara ilk ay  binlerce kişi katıldı. Yaz tatilinin başlamasıyla, özellikle gençlerin tatillerini daha verimli geçirmesi amacıyla Pamukkale Belediyesi’nin her yaz düzenlediği kurslar bu yıl, 21 farklı alanda 4-18 yaş arası gençlere ve kadınlara hitap ediyor. Geçtiğimiz yaz, 20’den fazla branşta açılan kurslara yaklaşık 5 bin genç katılarak, yaz tatillerini verimli geçirmişti.

BİNLERCE GENÇ SPOR VE KÜLTÜREL BULUŞUYOR

İlçenin 4 farklı noktasında, boks, karate, dart, güreş, judo, masa tenisi, futbol, jimnastik, tenis, robotik kodlama, geleneksel okçuluk, klasik okçuluk, gitar, ney, resim, satranç, zeka oyunları, işaret dili, halk oyunları, etkili ve hızlı okuma kursları ile kadınlara yönelik plates olmak üzere 21 alanda düzenlenen kurslar ücretsiz veriliyor.

Aktepe Sosyal Tesisleri, Akvadi Futbol Sahası, Atatürk Caddesi ek hizmet binası ve İncilipınar Kurs Merkezi’nde gerçekleştirilen yaz kurslarına katılan kursiyerler hem öğreniyor, hem de kendilerini yetiştiriyorlar. Bağlama kursuna katılan Neşe Yılmaz Aktürk, “Güzel bir eğitim ortamı var. İki dönemdir bu kurslara katılıyorum. Birkaç türkü çalabiliyorum.  Herkesi bu kurslara davet ediyorum. Pamukkale Belediyesi’ne de açmış olduğu kurslar için teşekkür ediyorum” dedi.

KURSLAR EĞLENCELİ GEÇİYOR

Kursiyer Eslem Nur Yerli de, “Buraya gelmekten hoşlanıyorum. Hızlı okuma kursunda kitap okuyorum. Farklı etkinlikler de yapıyoruz. Çok eğleniyorum ve öğreniyorum. Kursları düzenlediği için Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ederim” diye konuştu. 8 yaşındaki Ceylin Gündem ise,  zeka oyunları kursuna katıldığını,  eğlenceli vakit geçirdiklerini söyledi.

BAŞKAN ÖRKİ; “AMACIMIZA ULAŞTIĞIMIZI GÖRÜYORUZ”

Pamukkale’nin çok özel bir ilçe olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Avni Örki, her yaşa hitap eden kurslara vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden memnun olduklarını söyledi.  Başkan Örki, “Spor eğitim tamamlayıcısıdır. Bu bilinçle her dönem açtığımız ücretsiz kurslarımızı yaz döneminde özellikle gençlerimizi  teşvik adına spora ağırlık veriyoruz. 4-18 yaş arası gençlerimize ve kadınlarımıza hitap eden yaz kurslarımıza ilgi oldukça yoğun. İlçemiz büyük bir ilçe, bu nedenle tüm vatandaşlarımızın ücretsiz kurslarımıza katılımına olanak sağlamak adına 4 farklı kurs merkezimizde eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle, geçtiğimiz yıl yapımını tamamlayarak hizmete aldığımız Aktepe Sosyal Tesisleri’miz bölgemiz için büyük bir kazanç oldu.  Tesisimiz bölgenin en modern spor alanlarına sahip. Robotik Kodlama Merkezimiz başta olmak üzere spor kurslarımıza burada devam ediyoruz. Antrenörlerimiz eşliğinde gençlerimiz sporda sevdikleri branşta kendilerini yetiştirme imkânı buluyor. Yaz kurslarımızla başlayıp, kış döneminde de okullarından arta kalan zamanda bizim kurslarımızda devam etmek isteyen kursiyerlerimiz de var. Vatandaşlarımızdan olumlu dönüşler alıyoruz. Bu olumlu dönüşler de bizler için mutluluk verici. Amacımıza ulaştığımızı görüyoruz. Hedefimiz, ilk günden bu yana söylediğimiz gibi daha da güzel bir Pamukkale için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.