MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ İÇİN TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ BAŞLIYOR 

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, ağustos ayında başlayacak. Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olan Memur-Sen'de Yönetim Kurulu ve  bağlı sendikaların yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı yapıldı, toplu sözleşme teklifleri ele alındı.

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisine yönelik 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri için tarih yaklaşırken, hazırlıklar  başladı. 1 Ağustos itibarıyla başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 7. Dönem Toplu Sözleşme gündemiyle yapıldı.

Bir ay boyunca sürecek görüşmelerde memur ve memur emeklilerini temsil edecek yetkili konfederasyon olan Memur-Sen'in toplantısında 7. Dönem Toplu Sözleşme'de ortaya konulacak tekliflerin ve yol haritasının belirlenmesine yönelik saha çalışmaları masaya yatırılırken, enflasyon beklentileri ve ekonomideki gelişmeler istişare edildi.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ İÇİN TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ BAŞLIYOR 

120 MADDELİK TEKLİFİ KAMUOYU İLE PAYLAŞACAK

Kamu görevlileri arasında uzun süredir merakla beklenen düzenlemeler arasında olan kamu mühendisleri, şefler, teknikerler ve şube müdürleri ile akademisyenler başta olmak üzere pek çok kesimin mağduriyet yaşadığı konuların toplantıda görüşülen başlıklar arasında yer aldığı bildirildi.

Toplu sözleşme görüşmelerine sayılı günler kala çalışmaları hızlandıran Memur-Sen'in, maaş artış oranlarının da aralarında yer aldığı tüm memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 120 maddelik teklifini 24 Temmuz'da kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ İÇİN TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ BAŞLIYOR 

KAMU ÇALIŞANLARININ MEMNUNİYETSİZLİĞİ GÖZARDI EDİLMEMELİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantıda yaptığı konuşmada, 7. Dönem Toplu Sözleşme'nin kamu görevlilerinin son dönemde yaşadığı mali kayıpların telafisi için bir fırsat olduğunu dile getirerek "Ağustos ayında kamu görevlilerine sunulacak teklif çarşı pazardaki fiyatları, enflasyondaki artışı, kurdaki yükselişi gözeterek bize sunulmalıdır. Kamu görevlilerinin son toplu sözleşmeden bu yana yaşadığı ekonomik kayıpların ürettiği memnuniyetsizlik de göz ardı edilmemelidir." dedi.