DENİZLİ HEYETİ YAVRU VATANDA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı vesilesiyle adaya giden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli heyetini kabul etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.  Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49’ncu yılında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ercan Havaalanı’nın yeni terminalinin açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

Yeni terminalin devreye girmesiyle daha çok yolcuya hizmet verileceğini ve ülkenin refah seviyesinin artacağını ifade eden Ersin Tatar, havaalanının uluslararası standartlarda yapılması için Erdoğan’ın önemli katkılarının olduğunu vurguladı.

“DENİZLİ ZİYARETİMDE KIBRIS GAZİLERİYLE GÖRÜŞECEĞİM”

Garantör ülke Türkiye’nin gerçekleştirdiği harekatla, Kıbrıs’ın Yunan adası olmaktan kurtulduğunu ve Kıbrıslı Türklerin özgürlüklerine kavuştuğunu anlatan Ersin Tatar, gazileri saygıyla andı, hayatta olmayanlara ve şehit olanlara rahmet diledi.Türkiye ziyaretlerinde mutlaka Kıbrıs Gazileri ile görüştüğünü dile getiren Tatar, Denizli ziyaretinde de gazilerle görüşeceğini kaydetti.Kıbrıs’ın mavi vatan, güvenlik meseleleri ve ulusal çıkarlar açısından Türk milleti için önemine değinen Tatar, Kıbrıslı Türklere ambargolar uygulanıyor diye devletten ve egemenlikten vazgeçilemeyeceğine vurgu yaptı.

“KIBRISLI TÜRKLER UZUN YILLAR HAKSIZLIĞA UĞRADI”

Konuşmasında 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı vesilesiyle Kıbrıs’ta bulunduklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise,  Kıbrıslı Türklerin uzun yıllar haksızlığa uğradığını ve acılar çektiğini ancak verdiği mücadele sonunda özgürlüğüne ve devletine kavuştuğunu söyledi.