DENİZLİ TRAVERTEN JEOPARKI KURULUYOR

Yıllardır dile getirilen ve Pamukkale’de oluşturulması düşünülen Denizli Traverten Jeoparkı’nın kurulması için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yetki verildi.

Şifalı termal suları, travertenleri, antik havuzu, tarihi kalıntıları ve sıcak hava balon turu gibi etkinliklerin yer aldığı Pamukkale, turistlerin olduğu kadar bilim bilimi insanlarının da dikkatini üzerine çekiyor. Yıllardır Pamukkale’de oluşturulması düşünülen Denizli Traverten Jeopark Tesisi için ilk resmi adım atıldı. Konu, 14 Temmuz’da toplanan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

OSMAN ZOLAN’A OY BİRLİĞİYLE YETKİ VERİLDİ

Mecliste görüşülen “Avrupa ve UNESCO’da Denizli Traverten Jeoparkı’nın tesisi ve tescili için gerekli iş ve işlemler için Denizli Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ile ortak hizmet protokolü akdedilmesi, protokol şartlarını belirlemek ve protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yetki verilmesi hususunda karar alınmasına ilişkin Başkan Zolan’ın yazılı önergesinin incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi” maddesi oy birliği ile karar verildi.