AVRUPALI DENİZLİLİLER ÇAL’DA BULUŞUYOR

Avrupalı Denizlililer Derneği ve Çal Belediyesi işbirliğinde organize edilen ve bu yıl 4’üncüsü yapılacak olan ‘Avrupalı Denizlililer Denizli Buluşması’, Çal’daki Kumral Mesire Alanı’nda yapılacak.

GÜRKAN GÖK

Avrupa’da yaşan Denizlililerin buluşma adresi Çal İlçesi olacak. Avrupalı Denizlililer Derneği ve Çal Belediyesi işbirliğinde organize edilen ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Avrupalı Denizlililer Denizli Buluşması’, 25 Temmuz Salı günü gerçekleşecek. 

Çal’daki Kumral Mesire Alanı’nda yapılacak olan buluşma, saat 10.30’daki kahvaltı programıyla başlayacak. Gün boyu sürecek olan etkinlikte; Çal’ın yöresel oyunları gösterisi, 8 Asırlık Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı Resim Sergisi açılışı yer alacak. Ayrıca ÇalKadın Kooperatifi’nce hazırlanan yöresel ürünlerin de standı açılacak. Ayrıca etkinlik kapsamında Kısık kanyonu, Kırık Minare, Hançalar Köprüsü, Savranzade Camii, Apollon Lairbenos Tapınağı gibi tarihi mekanlar gezilecek. Saat 19.0’da Çamlık Mesirelik’te ‘Geleneksel Düğün Yemekleri ve Eğlence’ programı ile etkinlik son bulacak.