TRÜF AVCISI KÖPEKLER İŞ BAŞINDA

Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne ait Trüf Mantarı Ağaçlandırma Sahasında incelemede bulunan ekibe trüf avcısı köpekler yol gösterdi.

Toprağın 5 ile 20 santimetre derinliğinde ağaç köklerinde yetişen trüf mantarı, özel eğitimli köpeklerle toplanıyor. "Siyah elmas" ve "kralların yiyeceği" olarak adlandırılan trüf mantarı, tadı, kokusu ve aroması ile birçok gurmenin ilgisini çekiyor. Az miktarda bulunması, dar bir yayılış alanının olması nedeniyle trüf mantarının fiyatı, türlerine göre 100 ile 3 bin avro arasında değişiyor.

Orman Genel Müdürlüğünce Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde doğal olarak yetişen ve dünyada önemli ticari potansiyeli olan "Trüf" mantarının yapay ormanlar yoluyla üretiminin artırılmasına yönelik hazırlanan proje ile 11 yıl önce Cankurtaran mevkisinde Trüf Mantarı Ağaçlandırma Sahasında oluşturuldu.

trüf mantarı

Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, köklerine trüf mantarı aşısı yapılmış meşe fidanlarının dikimi ile Cankurtaran'da oluşturulan Türkiye'nin ilk "Trüf Mantarı Ormanı" ile lavanta bahçesini yerinde inceledi.

Denizli Orman İşletme Müdürlüğü Pamukkale Şefliği Cankurtaran mevkisinde bulunan Trüf Mantarı Ağaçlandırma Sahasını ve Lavanta Bahçesini inceleyen Bölge Müdürü Üçgül'e  Ekosistem Şube Müdürü Serkan Cüce, Denizli Orman İşletme Müdürü Tamer Uysal, Müdür Yardımcısı Barış Aşula ile teknik personel eşlik etti.

Trüf Mantarı Ağaçlandırma Sahasında özel yetiştirilmiş trüf avcısı köpeklerle trüf mantarı arayan Bölge Müdürü Üçgül, yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

trüf mantarı