DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 24 TEMMUZ MESAJLARI

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Denizli Protokolü kutlama mesajları yayımladı.

24 Temmuz Basın Bayramı, diğer bilinen ismiyle Gazeteciler ve Basın Bayramı, Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her sene 24 Temmuz tarihinde kutlanıyor. Denizli Protokolü de 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı. 

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK: BASIN ÇALIŞANLARI DEMOKRASİMİZİN MİHENK TAŞLARI

DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 24 TEMMUZ MESAJLARI

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Basın çalışanlarının demokrasinin ihenk taşı olduğunu belirten Vali Atik, basın çalışanlarının gününü şu sözlerle kutladı; "Ülkemiz gündeminde olan her türlü haber değeri taşıyan konuları dürüst, etik ve tarafsız bir şekilde araştıran, belgeleyen, yazan ve sunan basın kuruluşları, toplumların doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının tam manasıyla kullanılmasında rolü olan önemli bir güçtür ve demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir.Hayatımızın vazgeçilmez temel unsurlarından olan basın kuruluşlarımız, meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, objektif bir yayıncılık anlayışı ile toplumda basına güvenin artmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçmektedir.Mesai kavramı olmadan gece-gündüz demeden karşılaştıkları her türlü zorluğa rağmen canla başla toplumun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için mücadele eden basın çalışanlarımız, demokrasimizin mihenk taşı görevindedir. Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir. İlimizde görev yapan yazılı-görsel basın yayın kuruluşu ve ulusal haber ajansı çalışanlarının da Basın Ahlak Esasları içinde şehrimizin tanıtımı, hemşehrilerimizin bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve Denizli’mizi daha güzele ve ileriye taşıma noktasındaki önemli katkıları göz ardı edilemez.Bu duygu ve düşüncelerle, gece-gündüz demeden fedakârlık ve özveri içinde görevlerini yerine getirmeye çalışan başta ilimizde faaliyet gösteren basın-yayın kuruluşlarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının “24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim."

TBMM BAŞKANVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA: BASIN HÜRDÜR, SANSÜR EDİLEMEZ

DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 24 TEMMUZ MESAJLARI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü nedeniyle açıklama yaptı. Biçer Karaca, “24 Temmuz 1908’den bu yana süregelen toplumsal hürriyet isteğine dair sürecin önemi, sansür mekanizmasına karşı yapılan ilk karşı koyuştur. Sansüre karşı basın özgürlüğünden taraf olmak, demokrat olmanın en önemli gereğidir” dedi.Biçer Karaca’nın yazılı açıklaması şöyle: “Basında sansürün kaldırılması ile başlayan aydınlanma sürecinin üzerinden bugün itibariyle tam 115 yıl geçti. Evrensel insan haklarına inanan, tüm zorluklara rağmen mesleğini sürdüren, ilkeli ve tarafsız olmanın gereklerine sıkı sıkıya bağlı, toplumsal demokratik değerler ve ifade özgürlüğünü yol edinmiş tüm basın mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve mesleklerini yaptıkları için cezalandırılmaları yanlışlarından derhal dönülmesi dileğiyle, baskı ve sansürsüz bir toplumsal iklimde özgür gazetecilik koşullarının oluşturulmasını temenni ediyorum. 24 Temmuz, bir dayanışma iradesinin de basın mensuplarını ortaklaştırdığı bir gün.. Basın hürdür, sansür edilemez. Susturulamaz. Buna yeltenen sansür mekanizmaları bugün işliyor gibi görünse de, hiçbir antidemokratik sistem ve irade halka rağmen, rıza üretmeden devamlılığını sağlayamaz. 2’nci paylaşım savaşının ve yaşanan yıkımın ardından üç yıl sonra 1948 yılında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin kaleme alınması tesadüf değildir. 24 Temmuz 1908’de sarayın karşısına geçip baskı ve sansürü reddedenler de o günden öncesinde sansüre karşı direnmenin sonuç getirebileceğini bilmiyordu. Ama şartlar otokrasiyi değil, demokrasiyi egemen kıldı. Tüm basın emekçilerinin, 24 Temmuz’da parmaklıklar ardında adaletsizlikle, ekonomik kriz nedeniyle zorluklarla karşılamak zorunda bırakılan gazetecilerin yanındayız. Dayanışmayla…"


DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN: YEREL BASININ ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI ŞEHRİN GELİŞMESİNE ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNUYOR

DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 24 TEMMUZ MESAJLARI


Türk basınında sansürün kaldırılmasının 115. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı. Başkan Zolan, 20 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleşen sansürün kaldırılmasının ülkemizde basın özgürlüğü ve demokrasi için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, basının önemine dikkat çekti. Başkan Zolan, mesajında şunları ifade etti: "Bugün, Türk basınında sansürün kaldırılışının 115. yıl dönümünü kutlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Bu önemli tarih, ülkemizde demokrasi ve basın özgürlüğü için atılan önemli bir adımı temsil ediyor. Basın özgürlüğü, demokrasinin temel direklerinden biri olup, toplumun doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkı açısından büyük bir öneme sahiptir." Denizli’nin daha güzele ve daha ileriye ulaşması için kentte görev yapan tüm basın çalışanları ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Denizli olarak, basın özgürlüğünün ve sansürsüz haberleşmenin değerini her zaman anlamış, demokrasimizin temellerine sahip çıkmış bir şehiriz. Yerel basınımızın özverili çalışmaları, şehrimizin gelişimine katkı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda toplumumuzun bilinçlenmesine de önemli katkılar sunmuştur. Gazetecilik mesleğini icra eden tüm basın çalışanlarımıza başarılar diliyor, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."


PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KUTLUHAN: BASIN DEMOKRATİK SİSTEMİN VAZGEÇİLMEZ ÖĞELERİNDEN BİRİ

DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 24 TEMMUZ MESAJLARI


Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başta yerel basın olmak üzere tüm basın çalışanlarının gününü kutlayan Rektör Kutluhan, “Bugün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı. Yani Türk basınından sansürün kaldırılmasının 115. yıl dönümü. II. Meşrutiyet ile birlikte Türk basınından sansür kaldırılmış; böylece demokratik sistemlerin vazgeçilmez ögelerinden biri olan halkın haber alma ve bilgi edinme hakkı, temel hak ve özgürlüklerin korunması noktasında önem kazanmıştır. Ayrıca teknolojik gelişmelerle zenginleşen iletişim çağında toplumun doğru bilgilendirilmesi ve gerçekleri öğrenme ihtiyacı artık daha da önemli hale gelmiştir.Kültürel hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarının etik değerlere ve hukuka bağlı, tarafsızlık içerisinde hareket eden, kişisel haklara ve özel hayata saygı gösteren görevler içerisinde bulunması, bir milletin gören gözü ve işiten kulağı olması sebebiyle önem arz etmektedir. Çünkü Cumhuriyeti’mizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği üzere, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” Denizli’mizde yaşanan gelişmelerden bizleri haberdar eden, kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sunan yerel basınımızın ilkeli ve tarafsız bir şekilde, gece gündüz demeden, her türlü şartlarda görevlerini yerine getirdiklerine, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta Üniversitemizde faaliyet göstermekte olan basın çalışanlarımız olmak üzere, yerel basın çalışanlarının ve bütün basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum." dedi.


PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ: DENİZLİ BASINI HALKLA ARAMIZDA KÖPRÜ, GÖREVİ GÖRÜYOR

DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 24 TEMMUZ MESAJLARI

Türk basın tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan basına sansürün kaldırılışının 115. yıl dönümü kutlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ülkemizde “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanan bu özel günle ilgili bir mesaj yayımladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz” sözünü hatırlatan Başkan Örki, “Basınımızın objektif, tarafsız, ilkeli ve tabi ki özgür olması çok önemli. Basın bir ülkenin gelişmesi, güçlenmesi ve hedeflerine ulaşmasındaki en önemli kurumlardan biri olarak çok önemli sorumluluklara sahiptir. Dünya ve ülke gündemini halka aktaran kurum olan basının gerçekleşen olayları doğru ve tarafsız bir şekilde aktarması gerçekten çok önemlidir. Pamukkale Belediyesi olarak, 61 mahallemize en iyi hizmeti vermek için var gücümüzle çalışırken, belediyemizce halkımızın faydasına yönelik gerçekleştirdiğimiz projeleri halkımıza duyurma, bilgilendirme açısından Denizli basını halkımızla aramızda köprü görevi görmektedir. Bizler de, her zaman olduğu gibi gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, Denizli’mizde faaliyet gösteren başta yerel gazete, televizyon, radyo, ulusal ajans temsilcileri olmak üzere basın camiasının içinde yer alan tüm mensupların 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar dilerim. Basın camiasına hizmet veren ve ebediyete intikal eden basın mensuplarımızı da rahmetle anıyorum” dedi.

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN:BASIN HER ZAMAN MİLLETİN GÖZÜ, KULAĞI VE SESİ OLDU

DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 24 TEMMUZ MESAJLARI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 115'inci yıl dönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.Dünden bugüne basının toplumsal yaşamın en önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Başkan Doğan, “Haber alma özgürlüğü, demokrasinin temel taşlarından biridir” dedi. Doğan, “Türk basını, ülke olarak gelişmemizin, kalkınmamızın, güçlenmemizin ve hedeflerimize ulaşmanın en önemli kurumlarından biridir. Basın, her zaman milletin gözü, kulağı ve sesi olmuştur. Basın ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışıyla, ülkemizde olup biten her şeyi kamuoyunun gündemine taşıyarak toplumsal aydınlanmamıza ve demokrasimizin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Bütün basın kuruluşları, görevlerini sansüre uğramadan, kısıtlanmadan, engellenmeden yerine getirebilmelidir. Unutulmamalıdır ki, gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden biri de basın özgürlüğünün var olabilmesidir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’. Bu önemli ve anlamlı günde, kalemini demokrasi, insan hakları, barış, adalet ve halkın çıkarları için kullanan, hemşehrilerimizin doğru haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılayan, mesai gözetmeksizin fedakârca çalışan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.