BU HAFTA DENİZLİ’DE HAVA DURUMU NASIL OLACAK? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, bu hafta da devam edecek. 27 Temmuz Perşembe günü hava sıcaklıklarının 44 dereceye ulaşması bekleniyor.

GÜRKAN GÖK

Geçtiğimiz haftalarda adını Dante’nin Inferno eserinde üç başlı köpek olarak bilinen Kerberos’tan alan sıcak hava dalgasının etkisi altında kalan Denizli'de sıcaklıkları, mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ediyor. Uzmanlar, Türkiye’deki Afrika sıcaklarının 20 Ağustos’a kadar etkili olacağını bildirirken; Denizli, bu hafta da kavrulacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre 27 Temmuz Perşembe günü termometrelerin 44 dereceyi göstermesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ


24 Temmuz Pazartesi (Bugün): En düşük sıcaklık 23, en yüksek sıcaklık ise 37 derece olacak.
25 Temmuz Salı: En düşük sıcaklık 20, en yüksek sıcaklık ise 38 derece olacak.
26 Temmuz Çarşamba: En düşük sıcaklık 24, en yüksek sıcaklık ise 41 derece olacak.
27 Temmuz Perşembe: En düşük sıcaklık 25, en yüksek sıcaklık ise 44 derece olacak.
28 Temmuz Cuma: En düşük sıcaklık 21, en yüksek sıcaklık ise 36 derece olacak.

GÜNEŞ ÇARPMASI İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER!

Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından sosyal medyadan güneş çarpmasına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada; güneş çarpmasından korunma yolları olarak şu önerilerde bulunuldu: “Mevsim şartlarına uygun, terletmeyen, hafif, rahat, açık renkli giysiler tercih edin. Şapka, şemsiye, güneş gözlüğü gibi güneşten koruyan ekipmanlar kullanın. Güneşe çıkmadan en az yarım saat önce güneş kremi sürün. Su için.” 

GÜNEŞ ÇARPMASI DURUMUNDA YAPILAMASI GEREKENLER

Sağlık Bakanlığı, güneş çarpması yaşanan durumlarda yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı: “Kişi hemen serin ve hava akımı olan bir yere alınmalı. Sıkı giysileri gevşetilmeli. Soğuk su veya soğutucularla (vantilatör, klima gibi) soğutulmaya çalışılmalı. Bilinci kapalıysa kesinlikle içmesi için sıvı verilmemeli. En yakın sağlık kuruluşuna götürülmeli.”