TBMM YARIN OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

TBMM Genel Kurulu, CHP'nin genel görüşme yapılmasına ilişkin önerisini müzakere etmek üzere, yarın olağanüstü toplanacak.

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

CHP'nin yeterli sayıda imza ile olağanüstü toplanma talebinin ardından, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un toplantı çağrısı yapması üzerine, milletvekilleri Meclis Genel Kurulunda yarın saat 15.00'te bir araya gelecek.

CHP'nin, "KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaç üzerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla genel görüşme yapılması" önerisinin görüşüleceği toplantıda müzakerelere başlanabilmesi için en az 200 olan toplantı yeter sayısı aranacak. Genel Kurul'un açılmasının ardından toplantı yeter sayısı sağlanamaması halinde olağanüstü toplanma çağrısı düşecek. Toplantı yeter sayısının sağlanması halinde görüşmelere geçilecek.

Siyasi parti gruplarının görüşlerini dile getireceği toplantıda genel görüşme açılıp açılmaması oylanacak. Oylamada, 151'den az olmamak şartıyla katılanların salt çoğunluğunun sağlanması halinde, genel görüşme açılacak. Danışma Kurulunca Meclis'in özel gündemle toplanıp genel görüşme yapması için gün belirlenecek.