TAVAS’TA 4 GÜN BOYUNCA FESTİVAL COŞKUSU YAŞANACAK

Bu yıl 27 ile 30 Temmuz tarihleri arasında 5’ncisi gerçekleştirilecek Tavas Zeybek Kültür Ve Sanat Festivali’nde ünlü sanatçılar; Ali Kınık, Simge, Mustafa Ceceli ve Hakan Altun sahne alacak. 

OSMAN NURİ BOYACI

Denizli’nin Tavas İlçesinde; 5. Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali gerçekleştirilecek. 4 gün boyunca sürecek olan festivalde ünlü sanatçılar sahne alırken, Tavas’ın değerleri ve tarihi de tanıtılacak.  Festival 27 Temmuz Perşembe günü kortej yürüyüşü ile başlayacak. Tavas Bağlar Mesireliğinde açılış konuşmalarının ardından 21.00’da Ali Kınık konseri gerçekleştirilecek. İkinci gün olan 28 Temmuz 2023 Cuma günü ise ‘Aşkın Olayım’ şarkısı ile son dönemde büyük bir çıkış yakalayan Simge sahne alacak. Festivalin Üçüncü günü olan 29 Temmuzda ise saat 21:00’de ise Mustafa Ceceli konseri gerçekleştirilecek.  Dördüncü gün olan 30 Temmuz Pazar günü saat 21:00’de Hakan Altun konseri ile festival sonlanacak.

Festivalde Tavas’ın değerleri ve geleneksel kültürleri de tanıtılacak. Halk oyunları gösterilerinin yanı sıra Tavas Bakraç Koyun Yoğurdu Yarışması da gerçekleştirilecek. 

TAVAS’TA 4 GÜN BOYUNCA FESTİVAL COŞKUSU YAŞANACAK

“BÜTÜN HEMŞEHRİLERİMİZİ TAVAS’IMIZA BEKLİYORUM”

Festival öncesi açıklamalarda bulunan Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, tüm Denizli halkına davette bulunurken, ‘Tavas Zeybeği’ ile ilgili de, “Bu yıl 5’incisini düzenleyeceğimiz; Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivalimizde dört gün boyunca sürecek. Kültür ve sanat etkinliklerimizin yanı sıra birbirinden değerli yerel ve ünlü sanatçılarımız sahne alacak. Festivalimizin temel amacı Tavas’ımızı tanıtmak, zeybek kültürümüzü devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmaktır. Mücadeleyi, asaleti, kahramanlığı anlatan Tavas Zeybeği’miz dilden dile, kuşaktan kuşağa, geçen bir direniş haksızlığa karşı çıkan dağları mesken tutan efelerin öyküsüdür. Adı ile özdeşleşen Tavas Zeybeği halk oyunumuz, kendine has ezgisi kıyafetleri ve ağır figürleriyle kökeninde efelerin yiğitliğini anlatır. Efenin heybeti, asaleti, gururu ve mertliği yapılan her figürde yeniden hayat bulur. Asil duruş Tavas Zeybeği’mizin etkileyici hikayesi ile bütünleşince seyrine doyum olmaz. Bütün hemşehrilerimizi Tavas’ımıza bekliyorum” diye konuştu. 

TAVAS’TA 4 GÜN BOYUNCA FESTİVAL COŞKUSU YAŞANACAK