BAŞKAN VURAL’DAN YÖRÜK VE TÜRKMEN ŞENLİĞİ’NE DAVET

Çivril Belediyesi ile Çivril Yörükler ve Türkmenler Derneği işbirliğinde Çivril Yörük ve Türkmen Şenliği’nin bu yıl ikincisi yapılacak. 6 Ağustos Pazar günü Ahmetçik Mesireliği’nde yapılacak şenlik, saat 11.00’de başlayıp, gece 23.00’e kadar sürecek. Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Düzenleyeceğimiz şenliklere herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.

GÜRKAN GÖK

Çivril Belediyesi ile Çivril Yörükler ve Türkmenler Derneği işbirliğinde Çivril Yörük ve Türkmen Şenliği’nin bu yıl ikincisi organize edildi. 6 Ağustos Pazar günü saat 11.00’de Ahmetçik Mesireliği’nde yapılacak şenlik, Mehmetçik Mesirelik Alanı’nda at ve develerle kortej yürüyüşü ve Yörük göçü ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokolün konuşmaları ile devam edecek olan şenlikte, halk oyunları gösterisi ile mehteran gösterisi yer alacak.

8 SANATÇI SAHNE ALACAK

Şehriban Tekçe’nin sunumunda yapılacak şenlik kapsamında; Osman Öztekin, Hüseyin Demir, Sadi Cesuroğlu, Bekir Uğur, Neslihan Yılmaz Ören, Duygu Çivril Yılmaz, Sultan Bacı ile Kerimoğlu İsmail Uzunoğlu sahne alacak. Saat 23.00’e kadar sürecek olan şenlik, halk konserleri ile birlikte son bulacak.

BAŞKAN VURAL’DAN YÖRÜK VE TÜRKMEN ŞENLİĞİ’NE DAVET

BAŞKAN VURAL’A TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Niyazi Vural ile bir araya gelen Çivril Yörükler ve Türkmenler Derneği Başkanı Uğur Demir; “Çivril Yörükler ve Türkmenler Derneği olarak başlattığımız şenliklerimizin bu yıl ikincisini yapacağız. Belediye Başkanımız Niyazi Vural hem şahsen hem de belediye olarak her zaman derneğimizin ve kültürel etkinliklerimizin yanında oldu. Geçen şenliğimizde de bu yıl yapacak olduğumuz şenlik içinde her türlü desteği verdiler. Kendilerine STK’lara gösterdiği ilgi ve verdiği destekten ayrıca kültürümüzü yaşatma gayretlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
 
“ÖZÜMÜZ TÜRKMEN, YÖRÜK”
 
Çivril Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere öncülük etmeye çalıştıklarını belirten Niyazi Vural; “Çivril, tarihi ve geçmişi ile Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri. 1176 Miryokefalon Zaferi ile ve öncesinde başlayan Türk yerleşimleri ile bölge Türkleşmiş. Özümüz Türkmen ve Yörük. Biz de şimdi düzenlediğimiz etkinlik ve şenliklerle Türkmen ve Yörük kültürünü yaşatmak, gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. 6 Ağustos Pazar günü Ahmetçik Mesireliği’nde düzenleyeceğimiz şenliklere herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.