DENİZLİ’DE ÇEVRECİLERDEN AKBELEN EYLEMİ

Denizli’de Büyük Menderes İnisiyatifi üyeleri Candoğan Parkı önünde toplanarak Akbelen’deki orman katliamını protesto etti. Grup adına açıklamayı okuyan Ayşe Hazer, “Anayasa’ya göre ormanları koruması gereken devlet, kendi eliyle ormanları yok ediyor. Enerji ve maden şirketleri ormanlarda, yaşam alanlarımızda kol geziyor. Akbelen ormanını vermeyeceğiz” diye konuştu. 

 

Denizli’de bir grup çevreci Akbelen’deki orman katliamını protesto etti. Büyük Menderes İnisiyatifi üyesi çevreciler Gazi Bulvarı üzerindeki Candoğan Parkı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Büyük Menderes İnisiyatifi Ekoloji Derneği Başkanı Ayşe Hazer yaptı. 

Hazer, Akbelen’de devam eden orman kesiminin acilen durdurulmasını isteyerek, “Adım adım gelen saldırıda İkizköylülerden Türkiye’nin dört bir yanındaki yaşam savunucularına bir çağrı var. Akbelen’in sesini duyun diyorlar. Bizler Akbelen’İn sesini duyuyoruz. Anayasa’ya göre ormanları koruması gereken devlet, kendi eliyle ormanları yok ediyor. Enerji ve maden şirketleri ormanlarda, yaşam alanlarımızda kol geziyor. Akbelen Ormanını vermeyevceğiz” diye konuştu. 

‘AVDAN NEYSE AKBELEN ODUR’

Açık kömür işletmesi kurulması planlanan Tavas’ın Avdan Mahallesi’ndeki acele kamulaştırma kararı için Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan Hazer; “Bizleriçin Avdan neyse Akbelen de odur. Çünkü havaya, suya, toprağa kısacası canlı cansız her şeye zarar veren doğa katliamlarına karşı mücadele bizim asıl görevimizdir. Avdan'da termik santral toplumsal muhalefet ile karşılaşınca, verimli tarım toprakları, bu kezkömür ocağı için acele kamulaştırmaya kurban edildi. Bu konuyla ilgili yürütmeyi durdurma kararları peş peşe alındı. Ancak şirket bu karalara uymayarak madencilik faaliyetlerine azgın bir hırsla devam etmektedir” ifadelerini kullandı.