ŞAMPİYON MELEKLER ANISINA DÜZENLENEN YARIŞMADA SELÇUK’A BÜYÜK ÖDÜL

Denizlili karikatür sanatçısı Mehmet Selçuk, ödüllerine bir yenisini ekledi. Selçuk, Girne Belediyesi tarafından Türkiye’deki büyük depremde hayatlarını kaybeden 16 Kıbrıslı kız voleybolcu anısına düzenlenen 12. Uluslararası Karikatür Yarışmasında Büyük Ödül kazandı. 

OSMAN NURİ BOYACI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Belediyesi, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği iş birliği ile 22. Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında Uluslararası Karikatür Yarışması düzenledi. Yarışma bu yıl, 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da çöken Isıas Otelde hayatını yitiren KKTC’li 16 kız voleybolcu anısına düzenlendi.
Yarışmaya 39 ülkeden 134 sanatçı 380 eserle katıldı. 8 kişiden oluşan seçici kurul yaptığı değerlendirme sonucu Büyük Ödülü, daha önce de birçok yarışmada önemli ödüller alan Denizlili sanatçı Mehmet Selçuk’un çalışmasına verdi. Selçuk, depremde yıkılan enkazında açan zeytin dalları ve gözü yaşlı bir kuşu çizgileriyle resmettiği çalışmasıyla Büyük Ödülü kazandı.  

ŞAMPİYON MELEKLER ANISINA DÜZENLENEN YARIŞMADA SELÇUK’A BÜYÜK ÖDÜL

BENİM İÇİN ANLAMI BÜYÜK

Yarışmada serbest konulu bölümde birincilik ödülünü Ukrayna’dan Olena Tsuranova, zeytin konulu bölümde birinciliği Polonya’dan Henryk Cebula,  22 esere de özel ödül verildi. Yarışmada Büyük Ödülü almanın kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu söyleyen karikatürist Mehmet Selçuk, “22 yıldır düzenlenen bu yarışmada büyük ödülü kazanan üçüncü Türk çizerim. Yaşanan acı olay beni çok etkiledi. Bu çalışmayı da son anda yolladım. Depremde yaşamını yitiren voleybolcu kızlarımızın yanı sıra binlerce vatandaşımızın acısı hala yüreğimde. Bu ödül bugüne kadar aldığım ödüller arasında en anlamlısı oldu” diye konuştu.