DENİZLİLİ DAĞCILAR DEMİRKAZIK ZİRVESİNDE

Pamukkale Arama Kurtarma Doğa Sporları Kulübü (PAKDOS) Dağcılık Branşı sporcuları, Niğde Aladağlar'daki zorlu zirvelere çıkarak, bayrak değişimi gerçekleştirdi.

PAKDOS Dağcılık Branşı sporcuları, 21-27 Temmuz tarihlerinde Niğde Aladağlar'da bir hafta süren tırmanış düzenledi. Ramazan Bozkurt rehberliğinde PAKDOS Başkanı Ali Fuat Avcı ile Başkan Yardımcısı Bülent Aydın ve diğer dağcılar Ramazan Turan, Mithat Ekmekci, Taner Beter ve Aydın Gün'den oluşan ekip, Davlumbaz, Maltepe, Yıldızbaşı, Küçük Demirkazık ve Büyük Demirkazık zirvelerine başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.

Bayrak direği ile Küçük Demirkazık’a tırmanan ve zirvede bayrak değişimi yapan dağcılar, tırmanış yaptıkları diğer zirvelerdeki defterleri de imzaladılar. Zorlu tırmanışları başarıyla tamamlayan ekipteki dağcılar, Büyük Demirkazık zirvesinde "25 Temmuz Salı, ne mutlu bize bugün dağların kralı Demirkazık zirvesindeyiz. Bu zirveyi dağlarda canlarını kaybeden ve de bu vatan için şehit olan canlara adıyoruz. Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadeleri yazılı notu bıraktı.