CHP İL BAŞKANI HORZUM’DAN TOPLU TAŞIMA ZAMLARINA TEPKİ 

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere toplu taşıma ücretlerine yapılan yüzde 75 ile yüzde 86 arasındaki zamların kabul edilemez olduğunu söyledi. Horzum; “El insaf diyorum! Belediye halkın üzerinden kar gözetleyen bir işletme değildir. Belediye; halkına ucuz ve kaliteli su, ulaşım sağlamakla görevlidir” dedi.

HABER MERKEZİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla şehir içi dolmuş ve belediye otobüsü ücretlerine zam yapıldı. Minibüslerde tam ücret yüzde 75 zamlanarak 8 TL'den 14 TL, öğrenci ücretleri 7 TL’den yüzde 71,42 artışla 12 TL’ye yükseltildi.

Kararla belediye otobüslerinde tam ücret yüzde 86,95 artışla 5 TL 75 kuruştan, 10 TL 75 kuruşa, öğrenci bileti ise  3 TL 90 Kuruştan yüzde 76,92 artışla  6 TL 90 Kuruşa çıkarıldı. 1 Ağustos’ta uygulanmaya başlanacak zamlara Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Osman Horzum tepki gösterdi.

“BELEDİYE HALKA UCUZ VE KALİTELİ SU, ULAŞIM SAĞLAMAKLA GÖREVLİDİR”

Toplu taşıma zamlarının kabul edilemez olduğunu söyleyen Horzum; “Minibüsçülere bir şey demiyorum. Minibüsçüler her gün akaryakıta gelen zamlar altında eziliyorlar. Ya belediye otobüslerine gelen yüzde 86’lık zamma ne demeli? El insaf diyorum! Belediye halkın üzerinden kar gözetleyen bir işletme değildir. Belediye halkına, ucuz ve kaliteli su, ulaşım sağlamakla görevlidir. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir, ancak Denizli Büyükşehir Belediyesi halkına en pahalı suyu içirdiği yetmezmiş gibi şimdi de halkın ulaşımına büyük zam yaptı” diye konuştu.

“DAR GELİRLİ BU ZAMLARIN ALTINDAN KALKAMAZ”

Son yapılan ÖTV ve KDV zamları ile birlikte akaryakıta yapılan zamların da etkisiyle hayatın her alanında fiyat artışları yaşandığına dikkat çeken Horzum, "Bu zamlar, iğneden ipliğe her şeyin fiyatını etkiledi. Hükümet, çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle geri aldı ve halkını mağdur etti" şeklinde konuştu. Toplu taşıma zamlarının da vatandaşları olumsuz etkilediğini belirten Horzum, özellikle öğrenci, işçi, memur ve dar gelirli kesimlerin zor durumda olduğunu vurguladı. Belediyenin bu zamları geri çekmesi ve vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmesi gerektiğini dile getiren Horzum, bir şehrin modern ve yaşanabilir kent olmasının toplu ulaşım araçlarının ekonomik ve kalitesiyle ölçüldüğünü vurguladı.

“ZAMMI DERHAL GÖZDEN GEÇİRİP, GERİ ALIN”

Ucuz ve kaliteli bir şehir içi ulaşım hizmeti sunulmadığı sürece modern bir kent olmanın mümkün olmadığını ifade eden Horzum,“Sayın Zolan billboardlarda Denizli ulaşımı için otobüs filoları kurduğunuzu günlerce ilan ettiniz. Sürekli yenilenerek Denizli’nin dünya kenti olduğu haberleriyle övünüyorsunuz. Halkın bindiği halk otobüslerine yaptığınız yüzde 86’lık zamlarla, halkını yürüten bir belediye başkanı dünya kenti olmakla övünemez. Sayın Zolan, elinizi vicdanınıza koyun. Denizli halkının sıcakta, soğukta, yağışta yürüyerek işine, okuluna gidip gelmesine gönlünüz razı olur mu? Belediye otobüslerine yaptığınız zammı derhal gözden geçirip geri alın. Aksi halde asgari ücretin altında ezilen vatandaş daha da mağdur olacaktır” dedi. 

“VATANDAŞ SEFALET, AÇLIK VE GEÇİM SIKINTISIYLA KARŞI KARŞIYA”

Özellikle asgari ücretli ailelerin nasıl geçineceği konusunda kaygılarını dile getiren Horzum, vatandaşların sefalet, açlık ve geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Bu durumun temel sebebinin siyasi iradenin aldığı kararlar olduğunu belirten Horzum, iktidarın vatandaşların yaşam standartlarını iyileştirmesi gerektiğini vurgulayarak, halkın artık zamsız ve daha iyi bir yaşam standardına kavuşmayı hak ettiğini, siyasi iradenin derhal görevini yapması gerektiğini sözlerine ekledi.