HEDEF 10 MİLYON TON HUBUBAT

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) toplamda 10 milyon ton hububat almayı planladığını açıkladı.

 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) hububat alımlarında rekor kırmayı hedeflediğini belirtti. Bakan Yumaklı'ya göre, hasat döneminin sonuna kadar TMO toplamda 10 milyon ton hububat almayı planlıyor.

Yüksek Alım Oranları ve Yeni Rekorlar

Bakan Yumaklı, TMO’nun tarihinde bir ilk olan günlük 200 bin tonluk alıma ulaştığını belirtti. Ayrıca, TMO’nun 584 alım noktasıyla tarihinin en yüksek alım noktasına çıktığını söyledi. Bakan, "Hasat başlangıcından itibaren TMO, 5,7 milyon ton hububat aldı. Bu rakamın 5,3 milyon tonu sadece temmuz ayında gerçekleşti. Yani bir ayda TMO 5,3 milyon ton hububat aldı." ifadelerini kullandı.

Çiftçinin Yanındayız: Alınan Ürünler İçin 46 Milyar Lira Ödendi

Yumaklı, devletin her zaman çiftçinin yanında olduğunu belirtti. Bakan, "Bugüne kadar TMO'nun aldığı ürünlerin bedeli yaklaşık 46 milyar lira. Bu da her gün yaklaşık 1,5 milyar liralık bir ödemenin çiftçilerimize yapıldığı anlamına gelir." şeklinde konuştu.

Rekor Randevu ve Hedef 10,1 Milyon Ton

Bakan Yumaklı, TMO'nun hasat döneminin sonuna kadar toplam 10 milyon ton hububat almayı hedeflediğini belirtti. "Başka bir rekor da 440 bin randevuyla 10,1 milyon tonluk ürün için randevu verilmesi oldu." diyen Yumaklı, bu durumun TMO'nun bu yılki hedeflerinin ne kadar büyük olduğunu gösterdiğini ifade etti.