KENT MÜZESİ’NDE ÇAL ŞARABI DA TANITILACAK

Restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen Denizli Kent Müzesi’nde tefrişat aşamasına geçildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür Daire Başkanlığı  müzede yer alacak Denizli değerlerini tespit etmek için çalışmalar yapıyor. Ocak ayında açılması planlanan müzede, kent ekonomisinde önemli yere sahip şarapçılığın da yer alması planlanıyor. 

Denizli'nin uzun yıllardır hayalini kurduğu kent müzesi yapım protokolünün 21 Aralık 2021’de imzalanmasının ardından restorasyon çalışmaların  2022 yılının ilk ayında başladı. ‘Taş binalar’ olarak bilinen eski Endüstri Meslek Lisesi’nin restorasyonu ile ortaya çıkacak Denizli Kent Müzesi’nde inşaat kısmı tamamlanma aşamasına geldi.  Tefrişat kısmı için çalışmaların yürütüldüğü müzenin, önümüzdeki ocak ayında hizmete geçmesi planlanıyor. 

denizli kent müzesi

MÜZE 2 BİN 570 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP OLACAK

2 bin 570 metrekare kapalı alana sahip olacak Denizli Kent Müzesi’nde Cumhuriyet döneminden Osmanlı'ya, mutfak kültüründen Denizli efelerine kadar birçok değer yer alacak. Hane kültürü canlandırma odaları, Denizli mutfak kültürü, Milli mücadelede Denizli, Denizli'nin ileri gelenleri, Denizli'nin ilkeleri, Denizli tarihi, Atatürk'ün büyük Ege gezisi, Geç Osmanlı - Erken Cumhuriyet döneminde bölgede tarım, sanayi, ekonomi ve sosyal hayat, Denizli efeleri, Denizli el sanatları, Osmanlı'dan günümüze dokuma, kumaşçı dükkanı, geçmişten günümüze Denizli geleneksel zanaatlar, ticari hayat, Denizli evleri, Denizli mimarisi ve Denizli'nin simgeleri gibi onlarca değer Denizli Kent Müzesi'nde sergilenecek.

denizli kent müzesi

MÜZEDE ÇAL ŞARABI DA TANITILACAK

Denizli’nin uzun yıllardır hayalini kurduğu Kent Müzesi’nde kent  ekonomisine önemli katkı sağlayan şarapçılığın da yer alması bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür Daire Başkanlığı yetkilileri Çal’ı ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar ile birlikte Hançalar Köprüsü, ardından da şarapları tesislerini gezen yetkililer, Denizli Kent Müzesi’nde Çal şarabının yerli ve yabancı turistlere tanıtımının yapılacağını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine eşlik eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür Daire Başkanı Hüdaverdi Otakllı, müzede şarap ile ilgili bir bölüm oluşturmasını  istediklerini ifade etti. Otaklı, “Müzemiz inşaat olarak bitti. Tefrişatla ilgili çalışmalarımız var. Müzemizde İlkçağ’dan Cumhuriyet Dönemi’ne kadar Denizli’nin tarihi anlatılacak. Müzemizde şarapla ilgili bir bölümün de olmasını düşünüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile şarap üretimi yapılan Çal ilçemizdeki firmaları ziyaret ettik. Müzemizde şarap üretiminin nasıl olduğuna dair bir bölüm oluşturmayı değerlendirdik” diye konuştu.