EYYAM-I BAHUR GELİYOR

Tüm ülkede etkisini gösteren sıcak hava yeni haftada da devam edecek. Denizli’de süregelen bunaltıcı sıcaklar yeni haftada da etkisini gösterecek. Sıcaklıklar yeni haftada 41 dereceyi görecek. 

 

Türkiye genelinde devam eden sıcak hava, yeni hafta da devam edecek. Uzmanlara göre Türkiye Arap Yarımadası’ndan gelen ve adına Eyyam-ı Bahur (aşırı sıcak zamanı) denen sıcak hava dalgasının etkisine girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Denizli de sıcak havadan nasibini alacak. Temmuz ayı içerisinde etkisini arttıran sıcak havalar Ağustos ayı ile de sürecek. 

Meteoroloji verilerine göre 31 Temmuz Pazartesi sıcaklık en yüksek 39 derece olurken, Salı günü de sıcaklık en yüksek 39 dereceyi görecek. 2 Ağustos Çarşamba günü ise sıcaklık 40 dereceyi bulacak ve Perşembe günü de termometreler 1 derece artarak 41 dereceyi gösterecek. 

Sıcaklıkların yükseldiği yeni haftada kent genelinde nem oranının düşmesi beklenirken rüzgar normal seyrinde devam edecek. 

EYYAM-I BAHUR SONRASI SERİNLEME ARDINDAN AFRİKA SICAKLARI...

2-3 Ağustos'ta karşılayacağımız Eyyam-ı Bahur sıcaklarının 7-8 Ağustos gibi yerini Balkanlardan gelen ılık havaya bırakacağı öngörülüyor.

Fakat Balkanlardan gelen ılık hava atağı sonrasında ise Afrika sıcak hava dalgasının tekrar yurdumuza uğraması tahmin ediliyor.