MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ İÇİN TOPLU SÖZLEŞME MARATONU BAŞLIYOR

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayan iki yıllık süreçte mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri yarın başlayacak.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos'ta yapılması beklenen ilk toplantıyla başlayacak. Sözleşme süreci, ağustos ayı boyunca devam edecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki ilk toplantının açılışını Bakan Vedat Işıkhan'ın yapması beklenirken, memur konfederasyonlarının genel başkanları ve 11 hizmet kolundaki yetkili sendikaların temsilcilerinin katılacağı toplantıda, görüşmelerde izlenecek yol belirlenecek.

HİZMET KOLLARININ TALEPLERİ ELE ALINACAK

Ağustos ayı boyunca devam edecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini, toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olan Memur-Sen temsil edecek. Görüşmelerde, öncelikli olarak hizmet kollarının talepleri ele alınacak. Burada tarafların talepleri üzerinde mutabakat sağlamasının ardından, memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren konular müzakere edilecek.

İKİ YILDA YÜZDE 110 ARTIŞ TALEP EDİLİYOR

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin dair taleplerini geçen hafta açıklayan ve hazırladığı dosyayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'a teslim eden Memur-Sen, 2024 yılı için maaş artışının üçer aylık dönemlerda yapılmasını, refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10, 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 zam olmak üzere iki yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış talep etmişti.

Memura verilen 8 bin 77 TL seyyanen zammın memur emeklisine de yansıtılmasını isteyen Memur-Sen, kamu görevlilerine aylık 7 bin 600 TL kira yardımı, dini bayramlarda yılda iki kez 4 bin 850 TL ödenmesini teklif etmişti.