DENİZLİ VERGİ DAİRESİ ÖNÜNDE SON GÜN YOĞUNLUĞU

Vergi, prim ve trafik cezaları dahil idari cezalarda önemli indirimler sağlayan yapılandırma 3 Temmuz’da sona ermişti. Vergi affı ödemesi olan borçlular için süre doldu. Uygulamadan yararlanmaya devam edebilmek için borçluların ilk iki taksitin ödenmesini yapmak amacıyla vatandaşlar, Denizli Vergi Dairesi önünde uzun kuyruk oluşturdu.

MÜKERREM YOLLU

12 Mart 2023 tarihinde 7440 sayılı Kanunun Resmi Gazete’de ilan edilmesiyle başlatılan “Yüzyılın Vergi Affı ve Borç Yapılandırması” başvuru süreci, 3 Temmuz 2023 tarihinde sona erdi. Matrah ve vergi artırımı başvurularıyla borç yapılandırma ile peşin ödeme veya taksitle ödemede ilk iki taksit için son tarih mesai bitimiyle sonra erdi.
7440 sayılı Kanuna göre, borç yapılandırması ve vergi/matrah artırımı için başvuru süresi 31 Mayıs, ilk taksit ödeme süresi ise 30 Haziran 2023 olarak belirlendi. Cumhurbaşkanına da bu süreleri bir ay uzatma yetkisi verildi. Cumhurbaşkanı bu yetkisini kullanarak, başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerini bir ay uzattı ve yeni süreler 3 Temmuz ve 31 Temmuz 2023 olarak belirlendi. Ancak, sonraki taksitlerin ödeme sürelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu yüzden, taksitli ödemede birinci ve ikinci taksitlerin ödeme süresi aynı ayda birleşti.

Düzenlemeden yararlanmak isteyen Denizlililer, sabah saatlerinden itibaren Denizli Vergi Dairesi’nin yolunu tuttu. Gazi Bulvarı’ndaki Denizli Vergi Dairesi’nin önünde uzun kuyruklar oluştu. Öte yandan yaşanan yoğunluk nedeniyle zaman zaman sistemde aksaklıklar yaşandı.