YONCA HASADINDAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

​​​​​​​Denizli'nin Çivril ilçesinde yonca hasadı yapan çiftçi Özer Çetinkaya, geleneksel misafirlerine bu yıl da ev sahipliği yaptı. Çalışan iş makinesinin yüksek sesine rağmen hasat yapılan araziden ayrılmayan tilki ve leylekler, bu ilginç tabloyu oluşturdu. Çetinkaya'nın cep telefonuyla kaydettiği bu renkli anlar, sosyal medyada da paylaşıldı.

Denizli'nin Çivril ilçesinde yonca hasadı yapan çiftçi Özer Çetinkaya, geleneksel misafirlerine bu yıl da ev sahipliği yaptı. Çalışan iş makinesinin yüksek sesine rağmen hasat yapılan araziden ayrılmayan tilki ve leylekler, bu ilginç tabloyu oluşturdu. Çetinkaya'nın cep telefonuyla kaydettiği bu renkli anlar, sosyal medyada da paylaşıldı.

Tilkiler ve Leylekler Hasatta

Çiftçi Özer Çetinkaya'nın yaptığı ikinci yonca hasadına eşlik eden tilki ve leylekler, fare başta olmak üzere avladıkları canlılarla karınlarını doyurdu. Bu sefer hasada tilkilerin de katılması, alışılmışın dışında renkli görüntüler oluşturdu.

Yonca hasadı sırasında her yıl bu manzaraya alıştığını belirten Çetinkaya, leyleklerin her yıl Mayıs ayında bölgeye geldiğini, Eylül sonuna kadar burada yaşayarak beslendiklerini söyledi. “Bu sefer ikinci biçime tilkiler de gelmeye başladı. Fareleri, börtü böcekleri yiyerek karınlarını doyuruyorlar. Bizim için de tarlamız için de iyi oluyor. Zaten bizden kaçmıyorlar, karışmıyorlar. Bizler için de iyi oluyor” ifadeleriyle durumu açıkladı.

Doğal Yaşamın İçerisinde Tarım

Denizli'nin Çivril ilçesinde ortaya çıkan bu doğal tablo, yonca hasadının yanı sıra tarımın doğal yaşamla iç içe olduğunun da güzel bir örneğini oluşturuyor. Leyleklerin yıllardır devam ettirdiği hasat ziyaretleri, bu yıl tilkilerin de katılmasıyla farklı bir boyut kazandı. Hem tarımın sürdürülmesine yardımcı olmaları hem de doğal yaşantılarını sürdürmeleri açısından tilki ve leyleklerin bu hasat ziyaretleri önem taşıyor.